22 de setembre de 2020 22/9/20

Un centenar d'activitats omplin Gandia durant aquest nadal

Un centenar d'activitats omplin Gandia durant aquest nadal - (foto 1)

  L'encesa de llums, els concerts de nadales i fins i tot exercir com a ajudants de Papa Noel i els Reis Mags en la difícil tasca de comprar regals, són coses que solament passen en dates tan assenyalades com són les festes nadalenques. Uns dies on la màgia i la il·lusió de majors i xicotets, plena d'un color especial les ciutats de tota Espanya.

  Al costat dels bonics sentiments propis de l'època del calendari en la qual ens trobem, les programacions especials que fomenten encara més l'esperit nadalenc són un clàssic i no poden faltar, tampoc a Gandia on des de l'Ajuntament han preparat més d'un centenar d'activitats per a les pròximes setmanes.

  La programació d'enguany està carregada de novetats i activitats ja que arribarà a tots els districtes de Gandia. “Aquestes dates tan assenyalades ajuden a dinamitzar l'economia i gràcies a la col·laboració entre el departament i totes les Juntes de Districte tindrem 48 activitats de barri que començaran el 15 de desembre i s'allargaran fins al 6 de gener”, explica el responsable de Política Festiva, Jose Manuel Prieto, qui a més ha posat en valor el treball realitzat.

  Cant de nadales en diversos barri, animació itinerant a Corea i Roís de Corella, les cavalcades de Papà Noel a Corea, El·líptica, Marxuquera o Benipeixcar, així com les cavalcades de Reyes de Gandia i el Grau, són algunes de les propostes plantejades i que estan pensades per a tota la família.

  Un gran pesebre i mercats nadalencs

  La tradició es fa buit en la programació nadalenca de Gandia amb la instal·lació del pesebre i dels mercats nadalencs, que ompliran diferents punts de la localitat fins al mes de gener.

  En el cas del pesebre, es troba instal·lat a casa de Cultura Marqués de González de Quirós i es podrà visitar fins al pròxim 5 de gener, esperant rebre moltes visites durant els més de 30 dies que romandrà exposat. Està realitzat per l'Associació de Belenistas de Gandia, i compostos per una sèrie de figuretes úniques que en cada temporada es renoven amb l'objectiu de presentar escenes diferents que animen als veïns a repetir la visita a l'any següent.

  L'horari de visita és de matins i vesprades, excepte en Nochebuena (24 de desembre) i Nit de cap d'any (31 de desembre) que solament es podrà visitar al matí.

  Per part seua, el mercat ambulant nadalenc que ja es pot visitar en l'inici del passeig dels Germanies oferirà a locals i visitants una gran varietat de casetes repletes d'artesania i productes nadalencs. A més, en els seus voltants es duran a terme animacions i un programa de tallers creatius pensats sobretot per als més xicotets de la casa.

  Al costat del mercat nadalenc, si visites Gandia en les pròximes setmanes també podràs trobar la Fira del Mercat que acollirà dues temàtiques: des del 19 fins al 23 de desembre estarà dedicada als dolços nadalencs; i del 27 de desembre al 4 de gener l'art en totes les seues formes serà el protagonista.

  Per contra, si el que cerques és una distracció per als xiquets en les places del Prat i del Rei Jaume I s'han instal·lat atraccions perquè els joves gaudisquen també d'aquestes festes.

  Papa Noel i els Reis Mags, visiten Gandia

  La il·lusió per obrir un regal i de conéixer a Les seues Majestats els Reis d'Orient i a Papa *Noel és alguna cosa que no pot faltar en cap agenda nadalenca que es pree. És per això, que un any més els quatre protagonistes dels regals visitaran la localitat valenciana això sí en dates diferenciades.

  En el cas de Papa Noel, la seua arribada a Gandia està prevista per al dia 24 de desembre a les 18 hores. Serà llavors quan acompanyat per música, balls, carrosses i personatges de fantasia, el gran home de roig rebuda l'afecte de tots els veïns.
  El recorregut previst per a la cavalcada de Papa Noel és: Plaça Escoles Peus, carrer Sant Francesc de Borja, passeig dels Germanies, carrer Major i finalment plaça Escoles Peus.

  Per part seua, SSMM d'Orient arribaran amb una cavalcada doble el diumenge 5 de gener. Serà a les 17.30 hores quan està previst siguen rebuts per les autoritats, per a després a les 19 hores donar principi des de la Plaça El-líptica a la tradicional cavalcada que recorrerà els següents carrers: Av. República Argentina, passeig dels Germanies (costat del Teatre Serrano), Duc Alfons el Vell, Ausiàs March, plaça Major.

  De manera paral·lela, al Grau també viuran la seua pròpia cavalcada que arrancarà a les 19 hores després de l'arribada dels Reis a la Llotja del Port.

  Acomiadant l'any en gran

  La Nit de cap d'any és per a molts el punt d'inici d'una nova etapa, i que millor manera d'arrancar-la que acomiadant l'any en gran i a Gandia. Per a l'última nit de l'any, s'han programat dues celebracions: la central que tindrà lloc en la Plaça del Prat i una altra posterior a les campanadas que serà en la Plaça Major.

  En la Plaça del Prat es viuran les tradicionals campanadas i posteriorment, es podrà gaudir de l'espectacle de l'Orquestra Montecarlo que s'allargarà fins a ben entrada la matinada. Per part seua, després de prendre's el raïm l'Ajuntament proposa un altre pla no gaire lluny, en la plaça Major on J. BOCCACHICO i LLEI DJ amenitzaran amb dos estils completament diferents l'entrada a l'any nou.

  Pujar