20 de juliol de 2019 20/7/19

La Biblioteca Central continua amb el nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia”

La Biblioteca Central continua amb el nou cicle de conferències: Un passeig per la “Història de Gandia” - (foto 1)

La Biblioteca Central de Gandia anuncia la segona sessió del nou cicle de conferències Un passeig per la “Història de Gandia”, destinats a promoure la història, cultura i patrimoni de la ciutat. Les conferències, dividides en 8 temes diferents, es realitzaran amb una periodicitat mensual, un divendres al mes, i comptaran amb la col·laboració d’experts en cadascuna de les matèries escollides.

En esta ocasió el tema serà “La Setmana Santa de Gandia fins a 1936”, impartit per Josep Torres.

Quan comença a celebrar-se la Setmana Santa a Gandia? Existí una confraria de la Sang? Com naixen les confraries? Quin ha estat el paper dels poders civil, religiós i social al llarg de la història? Com es passa de viure influenciat per l’Església a odiar tot el que és religiós?

“La Setmana Santa de Gandia fins a 1936” és la història de Gandia, des del punt de vista de la religiositat popular, en un període de canvis polítics, socials, econòmics i ideològics. És la història dels costums i les tradicions acumulats durant segles, de com s’adapten als canvis històrics i de com es transmeten fins a l’actualitat, en un viatge que comença en la Gandia medieval.

Toni Ordiñana, coordinador de les biblioteques, ha destacat: “L’objectiu d’aquestes xerrades és donar a conèixer la història i el patrimoni de Gandia” i convida a assistir-hi a qualsevol interessat en el tema.