19 de gener de 2021 19/1/21

Es disparen les morts per COVID-19 en la residència de Benirredrà: ja són 12 morts i 94 contagiats

Es disparen les morts per COVID-19 en la residència de Benirredrà: ja són 12 morts i 94 contagiats - (foto 1)
  • El municipi segueix sense contagis actius, encara que Sanitat intervindrà la residència després d'iniciar l'expedient i l'alcalde de la localitat de la Safor demana calma després de “tindre controlats tots els contagis dins del centre”

MÉS FOTOS
Es disparen les morts per COVID-19 en la residència de Benirredrà: ja són 12 morts i 94 contagiats - (foto 2)

La pandèmia del COVID-19 ha deixat una de les situacions més complexes que es recorden a Benirredrà, un xicotet municipi de la Safor en el qual conviuen una mica més de 1.500 habitants.

Un macrobrot de Coronavirus en la residència de majors de la localitat ha fet saltar totes les alarmes perquè ha afectat 94 persones i ha provocat la defunció de 12 més.

El geriàtric ha passat d'11 casos de COVID-19 el dia 5 de novembre a 94 hui dia, a més dels 12 residents morts.

La bona notícia és que, malgrat la notable incidència dins de la residència de majors, el virus no s'ha propagat per la resta de Benirredrà, que en aquests moments es manté sense cap cas positiu de Coronavirus en tot el municipi.

D'aquesta manera ho ha confirmat el propi alcalde de Benirredrà, Emilio Falquet, en declaracions en exclusiva a elperiodic.com, ja que ha destacat que “la situació està controlada perquè tots els casos de COVID-19 s'han detectat en la residència de majors, estan localitzats i tractats degudament”.

El primer edil ha volgut transmetre un missatge de “calma i tranquil·litat, ja que en tot el municipi no tenim ni un sol cas positiu en aquests moments, per la qual cosa cal romandre en calma i sabent que tots els infectats de la residència estan controlats i localitzats”.

Falquet ha admés que es tracta d'una “situació complicada, ja que ha afectat el conjunt de la població que més fràgil és quant al virus, els nostres majors”.

En aquesta mateixa línia, l'alcalde ha lamentat la mort de les 12 persones que vivien en la residència i que han perdut la vida a causa del virus.

La detecció d'aquest macrobrot ha fet que la Conselleria de Sanitat inicie un expedient per a valorar la situació i intervindre.

L'alcalde confirma a aquest digital que a aquesta hora “encara no han intervingut la residència de Benirredrà, però sí s'ha iniciat l'expedient i serà qüestió d'hores que les autoritats sanitàries contribuïsquen a solucionar el problema dotant al centre de personal qualificat i el procés necessari de desinfecció i neteja”.

Falquet vol recalcar que “el brot de Coronavirus està totalment concentrat dins de la residència de majors i que fins ara no afecta a la resta del municipi, on seguim amb zero casos de COVID-19 actius i esperem que així seguisca; els ciutadans estan tranquils i calmats ara mateix perquè hem recalcat que el problema només està en el centre de majors, encara que és cert que quan es va conéixer la notícia es crega una certa alarma social perquè som un poble xicotet i tot es parla molt ràpidament”.

Elperiodic.com ha intentat posar-se en contacte amb la direcció de la residència de majors on s'ha registrat el rellevant brot de Coronavirus, encara que no s'ha obtingut resposta per part del centre.

Pujar