elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Aprovat el llistat definitiu del Registre de Demandants d'Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública

Aprovat el llistat definitiu del Registre de Demandants d'Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública
  • L'Oficina d'Habitatge gestiona 200 habitatges de titularitat municipal amb aproximadament 55 disponibles. Recentment ha adquirit 14 vivendes a un edifici del carrer Padilla del Grau

La regidora d'Habitatge i Regeneració Urbana, Amparo Victoria Soler, ha anunciat aquest matí en roda de premsa que ja ha sigut aprovada la llista definitiva i la baremació de sol·licituds admeses i no admeses en la inscripció del Registre de Demandants d'Habitatge de Titularitat Municipal de Protecció Pública. Aquest compta actualment amb 216 inscrits i al voltant de 600 sol·licituds amb un termini de presentació indefinit.

El Registre de Demandants naix des de la necessitat de la ciutadania la qual reclama una protecció pública destinada a un lloguer assequible. Així doncs, Gandia és "una de les ciutats valencianes amb major borsa d'habitatges públics"; gestiona 200 habitatges de titularitat municipal i compta amb aproximadament 55 disponibles. "L'Ajuntament ha fet un gran esforç per a reformar habitatges públics de titularitat municipal. És un dels treballs enfocats a reforçar la integració social amb criteris de sostenibilitat i eficiència energètica", ha indicat la regidora.

Gràcies al Pla d'Adquisició d'Habitatge (ADHA) de la Generalitat Valenciana i a altres procedents d'un conveni amb la Sareb de cessió d'ús, que s'incorporen en règim de lloguer a preu assequible, l'Ajuntament de Gandia ha adquirit nous habitatges. Una de les recents incorporacions a la titularitat municipal està formada pels 14 habitatges d'un edifici situat al carrer Padilla en el Grau. Tal com ha explicat la regidora d'Habitatge, la d'ADHA cobreix el 100% dels 1,3 milions d'euros de despesa d'aquesta adquisició.

Gent jove; persones amb capacitats diferents; veïns que han patit desnonaments; famílies monoparentals; dones víctimes de violència masclista... Segons ha assenyalat la regidora, aquest col·lectiu tenen més problemes d'accés a l'habitatge. "Des del Departament tenim el compromís de donar resposta a la realitat social que estem vivint. La principal meta és facilitar l'accés a un habitatge digne als gandians fixant la nostra mirada amb els col·lectius més vulnerables per a no deixar ningú enrere", ha manifestat.

Pujar