28 de maig de 2020 28/5/20

“Addiccions, Noves tecnologies i Joc on-line” a Gandia

“Addiccions, Noves tecnologies i Joc on-line” a Gandia - (foto 1)
  • El dimecres 4 de desembre, a les 19 h, a la Casa de la Marquesa

  • El 77% de xiquets d’entre 11 i 13 anys son jugadors habituals de videojocs. Set de cada deu xiquets de 10 i 15 anys tenen mòbil

MÉS FOTOS
“Addiccions, Noves tecnologies i Joc on-line” a Gandia - (foto 2)

El regidora de Sanitat i Polítiques Saludables, Liduvina Gil, acompanyada del president de l’Associació MOSAIC de Gandia,  José Juan López, ha presentat aquest matí la Xarrada col·loqui “Addiccions, Noves tecnologies i Joc on line”, que tindrà lloc el dimecres 4 de desembre a les 19 hores a la Casa de la Marquesa.

Hi participaran com a ponents el Dr. José Olcina Rodríguez, Director Unitat d’Alcohologia Gandia, Mª Cinta Segura Martínez, Psicòloga Unitat d’Alcohologia Gandia, Maria Amor Fernández, Coordinadora àrea de prevenció de Proyecto Hombre València i Ana Peirò Malonda, Psicòloga de la Unitat de prevenció de conductes addictives de l’Ajuntament de Gandia. Presentarà i moderarà Esther Gallego Ruiz, Treballadora social.

“En primer lloc donar les gràcies a l’Associació Mosaic, que treballa per la integració de les persones amb drogodependències des de l’any 1996, per tal de reinsertar aquelles persones que han deixat de consumir drogues però que encara mantenen una situació d’exclusió social. El tema de la xarrada col·loqui és un tema d’actualitat, l’aparició de les noves tecnologies ha portat aparellat una nova addicció, l’addicció a les noves tecnologies. Aquesta addicció fa referencia a la necessitat d’estar connectat al telèfon, al whatsapp, a les xarxes socials, als videojocs, a internet, a xats, etc, Aquestes conductes al principi produeixen plaer a la persona, però acaben convertint-se en una necessitat i la persona s’acaba descontrolant”.

La utilització de les tecnologies passa de ser un entreteniment a ser una necessitat. La persona experimenta una forta dependència emocional, és perd tot l’interès per altres activitats que abans produïen plaer i es centra completament en l’ús de les tecnologies. Si no es corregeix el seu comportament por caure amb l’addicció.

El 77% de xiquets entre 11 i 13 anys son jugadors habituals de videojocs. Les addiccions a les noves tecnologies es dupliquen entre joves i adolescents. Més de 200 milions de persones juguen al Fortnite a tot el món. Set de cada deu xiquets de 10 i 15 anys tenen mòbil, i a partir d’aqueixa edat el percentatge s’eleva al 95%. Xarxes socials, youtubers i influencers s’han convertit en un autèntic imant del qual molts joves i adolescents són incapaços de desenganxar -se. A això se sumen les apostes online, potser la vessant més perillosa de totes.

“De com previndre totes aquestes situacions es parlarà a la xarrada del 4 de desembre. Es tracta de donar un toc d’atenció, que els adults reflexionen sobre aquest problema. Perquè els joves responen al que nosaltres els ensenyem. Moltes vegades som els pares els que estem tot el dia enganxats al mòbil...”, ha conclòs López.

Pujar