18 de juliol de 2019 18/7/19

Abans de Nadal podrien estar enllestits els projectes guanyadors del Pressupostos Participatius 2018

Abans de Nadal podrien estar enllestits els projectes guanyadors del Pressupostos Participatius 2018 - (foto 1)

Al Plenari Extraordinari de l’Ajuntament de Gandia celebrat aquest matí s’ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la modificació pressupostària per assignar una partida econòmica de 50.000 € a cadascú dels quatre projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius de Gandia:

1.- La construcció d’un Workout (zona d’equipaments per a fer exercici) per a la tercera edat en l’Avinguda del Grau. Amb 335 vots, estava proposada per l’Associació Veïnal de Corea.

2.- L’adequació de l’entrada al CEIP Roís de Corella (ampliació de voreres, plantació d’arbres, etc...). Estava proposada per l’AMPA del centre. Va aconseguir 303 vots.

3.- L’adequació de les pistes semi cobertes del poliesportiu municipal. La proposta la va presentar una persona particular, però comptava amb molt de suport per part del món esportiu de la ciutat. Va obtindre 287 vots.

4.- La millora del parc del Grau (situat darrere de la biblioteca del Campus Gandia de la UPV) i la seua inclusió en l’Anella Verda de Gandia. Amb 278 vots, és la fusió de dues propostes individuals 

Ara s’inicia un procés accelerat de licitació de cadascuna de les actuacions i la previsió és que les obres s’inicien abans de desembre i estiguen enllestides abans de finals d’any. “Tot el procés es farà en col·laboració amb les persones o entitats proposants dels projectes. A més, les actuacions estaran senyalitzades perquè la ciutadania sàpiga quines actuacions s’han fet gràcies als pressupostos participatius”, ha assegurat el regidor de Polítiques amb la Ciutadania. Nahuel González ha anunciat també que altres propostes que no van guanyar, però que van comptar amb un important suport seran executades, gràcies a les ajudes econòmiques del pla SOM de la Diputació de València. És el cas dels paellers de Marxuquera, proposats per l’associació de veïns i la millora de la plaça Benàcer, al barri de la República Argentina-Plaça El·líptica.

D’altra banda, el regidor de Més Gandia ha anunciat que en breu s’iniciarà el procés cap als Pressupostos Participatius de 2019. De fet, al Consell de Participació Ciutadana celebrat recentment, ja s’hi ha iniciat la reflexió al voltant d’un reglament per als pressupostos amb caràcter definitiu al llarg del temps. “Hem fet una valoració molt positiva dels Pressupostos Participatius de 2018. Les diferents propostes triades per la ciutadania ratifiquen la importància del teixit associatiu de Gandia. Des del moviment veïnal fins a la comunitat educativa van participar activament de les votacions fent campanya per les propostes presentades i animant la ciutadania a votar. Ha estat el procés participatiu més massiu que s’ha realitzat en Gandia. Però més enllà de la quantitat volem ficar en valor la qualitat de la participació, l’empoderament de la població que ha participat fent campanya per les propostes que considerava més apropiades per a transformar la ciutat. També són propostes repartides pels barris de la ciutat. Per això, continuem treballant i esperem que entre totes i tots puguem anar millorant-los”, ha conclòs.