elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Més de 3.300 alumnes participen en les activitats del Pla de Prevenció de Drogodependències

    La regidora delegada de Sanitat Pública, Polítiques Saludables, Liduvina Gil, ha presentat aquest matí en roda de premsa, els resultats del Pla de Prevenció de Drogodependències (UPCCA) i altres trastorns addictius durant el passat exercici.

    Els programes que s'han portat a terme en els centres escolars han tingut una molt bona acollida i han contribuït ha sensibilitzar la població més jove dels riscos sobre la salut que tenen els consums de substàncies addictives, o els abusos de les tecnologies de la informació i Comunicació. "La nostra intervenció prioritza el foment d'adquisició d'habilitats socials imprescindibles per al desenvolupament de conductes que puguen fer front a les influències socials cap al consum de drogues" va declarar l'edil.

    Durant l'any, han estat més de 3.300 els alumnes de tretze centres escolars els que han participat en les activitats programades.

    En el cas del joc patològic, el programa Ludens va informar i sensibilitzar a 516 alumnes d'entre 16 i 19 anys, de la problemàtica que genera l'addicció al joc. Centrant la intervenció en les modalitats de joc en línia, que són les més utilitzades pels nostres joves.

    Una altra de les iniciatives va abordar amb l'alumnat destreses, habilitats personals i socials perquè els ajude a fer front als reptes que els plantejarà la vida tals com ara el consum de substàncies, conflictes entre iguals, assetjament escolar o la violència de gènere i on han participat un total de 543 alumnes de 1r a 4t d'ESO, de dos centres de la ciutat.

    Per la seua banda, la campanya "A Gandia si te'n passes t'ho perds" va aportar informació a més de 1.400 alumnes sobre els perills del consum recreatiu d'alcohol i altres substàncies.

    "Aquest curs escolar la valoració ha estat molt positiva, tots els programes han estat molt ben acollits pels centres on s'ha intervingut. És cert que la tasca de la prevenció resulta complicada si no es fa conjuntament en els tres àmbits d'intervenció: escolar, familiar i comunitari. Des d'aquest Ajuntament i més en concret des del Departament de Salut i Polítiques Saludables continuarem promocionant hàbits de vida saludable a la ciutat" va finalitzar Gil.

    Pujar