elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Gandia, el departament de Salut que més positius suma en els últims 14 dies

Ús de la mascareta als carrers de Gandia
Ús de la mascareta als carrers de Gandia
  • Dels 158 infectats que es registren fins al moment en tota la comarca de la Safor, tan sols una persona roman ingressada a l'hospital

Les dades són clares i contundents. No admeten interpretació més enllà d'on et situen dins de la teua comunitat autònoma. És el que ocorre en el Departament de Salut de Gandia, que abasta tots els municipis de la comarca de la Safor. Aquesta àrea sanitària s'ha col·locat en el primer lloc quant a major nombre de casos de COVID-19 registrats de tota la Comunitat Valenciana en els últims 14 dies.

Amb la xifra total de 150, la Conselleria de Sanitat va informar última hora d'ahir que s'havien detectat 44 contagis en aquest període de temps, la qual cosa correspon a la major pujada registrada en la Comunitat.

L'Àrea de Salut de Gandia ha avançat a l'Hospital General de València i al Departament sanitari d'Elx-Crevillent, on també s'han detectat diverses pujades d'infectats per brots localitzats però no aconsegueixen els números de la Safor.

Dins de la situació actual d'aquest Departament, la notícia més esperançadora arriba des de l'Hospital Francesc de Borja de Gandia, on tan sols roman ingressada una persona a la sala de Coronavirus de les 158 que actualment han donat positiu en el virus. Això significa que, de moment, el risc de col·lapse sanitari és llunyà.

Cal recordar una vegada més que el Departament de Salut de Gandia abasta a totes les poblacions de la comarca de la Safor, per la qual cosa el total dels casos no està a Gandia, sinó que es troba repartit per la resta de municipis. Les últimes dades oferides per la regidora de Sanitat de Gandia, Liduvina Gil, indicaven que 106 infectats pertanyien a Gandia i la resta de la xifra total havien sigut detectats pels altres municipis.

Des d'aquesta àrea de salut continuen rastrejant els entorns de les persones contagiades i realitzant test PCR massius per a aconseguir contindre la malaltia, ja que al dia se superen les 250 proves a ciutadans.

Pujar