elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Un front atlàntic obliga a activar l'alerta taronja per fortes tempestes a València

Un front atlàntic obliga a activar l'alerta taronja per fortes tempestes a València
  • Les pluges i el mal temps ens acompanyaran fins al dimecres com a mínim i afectaran sobretot el sud de la Comunitat Valenciana

Les tempestes tornen a la Comunitat Valenciana. La setmana comença amb tempestes que afectaran principalment la zona sud de la província de València i la d'Alacant. Sembla que traurem la roba d'entretemps abans del que es preveu perquè les temperatures comencen a descendir també, a més, haurem de tenir el paraigua a mà almenys fins dimecres que ve 22.

L'Agència Estatal de Meteorologia ha activat l'alerta taronja en tot el sud de la província de València per fortes pluges i tempestes a partir de les 16 hores que podrien anar acompanyades de calamarsa. La totalitat de la província d'Alacant també presenta alerta a partir de la mateixa hora però en aquesta ocasió és groga per forts ruixats, tempestes i probabilitat de calamarsa localment. Aquest mal temps es prolongarà fins demà com a mínim.

La setmana ha començat el dia amb temperatures en descens. Castelló registra 16 °C i 28 °C, de temperatura mínima i màxima respectivament. La situació serà molt pareguda a la província de València amb 18 °C de mínima i 27 °C de màxima. Alacant notifica una temperatura mínima de 19 °C i una màxima de 28 °C.

El vent serà moderat a la província de Castelló i Alacant i variable fluix en la de València.

El dimarts 21 les pluges continuen en la Comunitat encara que en principi no tan forts, encara que Alacant presentarà a primeres hores de la matinada precipitacions i tempestes amb probabilitat que siguen fortes localment. Les temperatures descendiran lleugerament.

Per al dimecres 22, els ruixats persisteixen de manera moderada, encara que una mica més intensos a la província d'Alacant. Les temperatures es mantindran.

Els núvols comencen a desaparèixer dijous que ve, però podrien esdevenir ruixats localment forts a Alacant.

El cap de setmana s'espera un cel buidat i sense pluges de moment, encara que les temperatures ja s'assemblaran més a l'època tardorenca que a l'estival.

Pujar