elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Una ola de fred extrem posa en alerta des d'aquest dilluns a València i Castelló

Una ola de fred extrem posa en alerta des d'aquest dilluns a València i Castelló
  • Temperatures insòlites que arribaran als baix zero a les ciutats de València i Castelló i sensacions tèrmiques de -10ºC a l'interior de Castelló

Les nevades, pluges i vent que ens ha deixat Filomena des de divendres a la Comunitat Valenciana donaran pas des d'aquest dilluns a una ola de fred també sense precedents.

El fred es queda encara uns dies, el que va a donar lloc al fet que no es produixca la fusió de la neu en moltes de les localitats on la terra està coberta de neu a Alacant, València i Castelló.

De fet, ja hi ha actius avisos per temperatures mínimes per aquest dilluns i dimarts. "La matinada de dimarts segurament serà la més freda, amb gelades pràcticament generalitzades, puntualment fortes a l'interior i febles en punts de litoral", han explicat des de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet).

I és que, amb l'estabilització del temps, el cel que a poc a poc va a anar aclarint i el vent fluix, va donar lloc al fet que en algunes localitats les temperatures siguen molt baixes els pròxims dies.

Sensació tèrmica de -10ºC

S'esperen gelades pràcticament generalitzades i temperatures mínimes que arribaran als -6ºC a l'interior de la província de Castelló i València. Requena i Morella (-6ºC), Montanejos (-2ºC), Alcoi (-1ºC). Però la sensació tèrmica podria ser inferior i arribar als -10ºC en alguns punts.

Així aquest dilluns el cel estarà ennuvolat o cobert, amb probabilitat de xàfecs aïllats al litoral sud a primeres hores, sense descartar que siguen localment fortes al litoral nord d'Alacant, i remetre i tendint a poc ennuvolat a la vesprada.

Les temperatures aniran en descens i les mínimes s'experimentaran a la fi del dia. Gelades a l'interior, febles en punts de litoral. A l'interior nord de Castelló, vent de nord-oest moderat i en la resta, component nord fluix girant a oest.

Per al dimarts, gelades pràcticament generalitzades, puntualment fortes a l'interior i febles en punts de litoral. Les temperatures seguiran a la baixa. A l'interior nord de Castelló, vent de nord-oest moderat, amb cops forts a la fi del dia i a la resta, vent de l'oest fluix a moderat.

Pujar