28 de març de 2020 28/3/20

Festivals com Les Arts, el FIB o l'Arenal Sound, pendents de l'evolució de la pandèmia

Festivals com Les Arts, el FIB o l'Arenal Sound, pendents de l'evolució de la pandèmia - (foto 1)
  • Els festivals d'estiu valencians continuen mantenint el calendari encara que estan atents a tot el que vaja passant i a les indicacions del govern

Són temps convulsos per a tots els sectors a conseqüència de la crisi provocada pel coronavirus i l'estat d'alarma que té sumit al país és una paràlisi absoluta: economia, societat, cultura… tots pendents de l'evolució de la pandèmia que s'ha cobrat ja més de 4.000 vides a Espanya i ha contagiat a 56.000 persones.

I encara que les autoritats sanitàries no s'han pronunciat sobre futuribles respecte als festivals d'estiu, la veritat és el que sector tremola davant el que puga vindre en les pròximes setmanes. De l'evolució de la pandèmia i de les decisions que aquesta obligue a prendre al govern, dependrà que aquest estiu puguem assistir a les grans cites musicals en la Comunitat.

Tots ells, de moment, confirmen que es mantenen encara que, tal com han comentat a elperiodic.com fonts de la promotora valenciana The Music Republic -organitzadora de festivals com Les Arts, el FIB o l'Arenal Sound- estan pendents del que passe pròximament.

I és que tots coincideixen en els mateix: “El primer és la salut”. I així ho han manifestat molts festivals valencians en comunicats oficials. Perquè el primer ja ha caigut: el SanSan de Benicàssim s'ha ajornat d'abril a octubre i es realitzarà en les mateixes dates que el Vinya Rock.

Des de The Music Republic, expliquen a aquest digital que encara que de moment es continuen mantenint en el calendari les mateixes dates, “seguirem molt atents a tot el que vaja passant i i a les indicacions que vagen marcant les autoritats competents”.

El festival que més preocupa, no sols a organitzadors sinó també als assistents, és el de Les Arts perquè obri la temporada de festivals valencians en la Comunitat. Se celebra el primer cap de setmana de juny, en poc més de dos mesos i coincideix en data amb el Primavera Sound (del 3 al 7 de juny a Barcelona) que, encara que també segueix avant, obri la porta a canviar dates: “Continuem treballant des de casa en la planificació de l'edició, però també estem estudiant altres possibilitats perquè puga celebrar-se enguany”. 

Les Arts es pronuncia davant la incertesa

De fet, la incertesa ha obligat Les Arts a pronunciar-se formalment sobre aquest tema: “Davant els dubtes que s'estan generant sobre l'estat del festival, estem treballant amb total normalitat en l'organització i planificació. De moment, i mentre les autoritats no diguen el contrari, el festival es realitzarà segons el que es preveu”, indicava fa uns dies el festival.

L'organització, això sí “segueix pendent de l'evolució dels esdeveniments i de les mesures que s'adopten per part de les autoritats competents. […] Recordeu que la salut és el primer”.

L'Arenal Sound i el FIB “segueixen avant”

També festivals com l'Arenal Sound, que se celebra del 28 de juliol al 2 d'agost a Burriana o el FIB, del 16 al 19 de juliol a Benicàssim s'han pronunciat després de decretar-se l'estat d'alarma indicant que tot, “de moment” segueix igual. Els organitzadors confien que per a llavors “el virus haja desaparegut”.

I per a aconseguir-ho, expliquen els organitzadors “cal seguir les indicacions de les autoritats competents”. “Cuideu-vos molt, llaveu-vos les mans, quedeu-vos a casa i aprofiteu per a organitzar aquest viatge d'estiu que tantes ganes tenim de compartir amb vosaltres”, conclouen des del FIB.

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y Alacant

Especial Coronavirus a Castelló, Valencia y AlacantEntrar en el especial
Pujar