elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Federació d’Idecos del País Valencià aconsegueix acords amb l’Institut Alfons el Magnànim

La Federació d’Idecos del País Valencià aconsegueix acords amb l’Institut Alfons el Magnànim
  • La institució expressa la voluntat de col·laborar en diversos aspectes que podran ser acollits en un futur conveni

La Junta Directiva de la Federació d’Instituts d’Estudis Comarcals i Centres d’Estudi del País Valencià, ha aconseguit establir ponts directes amb la institució depenent de la Diputació de València, amb objecte d’obrir canals transparents de col·laboració entre aquesta i l’Institut Alfons el Magnànim presidit per Vicent Flor.

En dates pròximes, els Idecos i el Magnànim faran possible que la Biblioteca d’Etnologia acollirà els fons editorials dels Instituts i Centres d’Estudis, un bon grapat de publicacions de tota mena, que posen en valor la recerca científica, arqueològica i social que els instituts d’estudis comarcals realitzen sobre el territori valencià.

També s’ha arribat al compromís de la IAM-CeVEI d’obrir una Col·lecció d’Estudis Locals i Comarcals a partir de la publicació d’actes dels congressos, que podrà comptar també amb una sèrie de monografies. En aquest sentit, la direcció de la col·lecció serà objecte de la IAM-CeVEI i el corresponent comitè científic romandrà en mans de la Junta Directiva de la Federació.

La IAM-CeVEI junt amb la FIECOV, estudien la convocatòria d’uns premis d’investigació sobre treballs arrelats al territori, d’àmbit local, comarcal o regional per tal d’estimular la producció científica des de les comarques, un segment aquest que disposa de bastant demanda i que ara mateix alguns instituts comarcals, atenen de manera precària.

Finalment, com a resultat d’aquesta reunió bilateral, la IAM-CeVEI es compromet a incloure un espai específic en la nova web de la institució amb recursos informatius propis de la FIECOV i enllaços als recursos informàtics de les associacions membres, qüestió que millorarà en molt la visibilitat dels centres d’estudis escampats arreu les comarques valencianes.

Amb aquesta mena de reunions, la FIECOV ha començat una sèrie de contactes amb les institucions públiques valencianes amb objecte de posar en valor el treball silent que realitzen aquesta mena de grups de persones que treballen sobre el territori i aporten un valor afegit sobre la realitat social, cultural i etnològica del conjunt de les comarques valencianes.

Pujar