20 de setembre de 2020 20/9/20

Les Falles arriben aquest cap de setmana a Barcelona

Les Falles arriben aquest cap de setmana a Barcelona - (foto 1)

    Fa un parell de setmanes que les Falles de València 2019 van arribar a la seua fi, o això semblava. Espai Pais Valencià de Barcelona ha organitzat per a aquest cap de setmana un una edició de les tradicionals festes, però aquesta vegada en Poble Nou i concentrant tots els actes en un sol dia. 

    Aquest dissabte 6 d'abril els veïns del poble català viuran el seu propi cicle faller en tan sols 24 hores, experimentant la cridà, la platà i la cremà amb molt poques hores de diferència entre acte i acte. No és el primer any que les nostres festes viatgen fins a Catalunya, perquè des de l'associació formada per valencians resident porten anys intentant acostar els seus costums i tradicions a la comunitat veïna.

    Al costat d'ells, també participen en l'organització altres col·lectius com Arran, la CUP, Endavant o l’Octubre, creant el toc polèmic al que ells denominen “Falles Populars”. En anys anteriors la polèmica no ha faltat, per exemple en 2017 va ser notícia per la mofa cap a Rita Barberá i l'any passat ho va ser per celebrar una globotà amb 155 globus de color groc.

    Amb polèmica o sense ella, la qual cosa aquesta clar és que aquest cap de setmana Poble Nou serà escenari d'unes falles que es prolonguen en el temps per un dia més vivint de nou els actes més importants de la gran festa valenciana.

    Pujar