Castellano

Les exportacions de mercaderies de la Comunitat Valenciana creixen un 72,1% en l'últim any

Les exportacions de mercaderies de la Comunitat Valenciana creixen un 72,1% en l'últim any
  • L'automòbil, els béns d'equip, les semimanufacturas no químiques i les manufactures de consum, les principals contribucions al creixement de les exportacions valencianes

Les exportacions de mercaderies de la Comunitat Valenciana van augmentar, el mes d'abril passat, un 72,1% interanual, aconseguint els 2.728,9 milions d'euros. Encara que en comparació amb el mes de març, van decréixer un 12,5%. Segons consta en l'Informe mensual de comerç exterior de la Comunitat Valenciana elaborat pel Ministeri d'Indústria, Consum i Turisme.

Les principals contribucions al creixement de les exportacions en la Comunitat Valenciana van provenir del sector de l'automòbil, béns d'equip, semimanufacturas no químiques i manufactures de consum.

A més, les importacions van ascendir un 61,6% interanual, aconseguint el 2.350,7 milions d'euros. Així mateix, van decréixer un 9% intermensualmente.

D'altra banda, el saldo comercial de la Comunitat Valenciana va registrar a l'abril de 2021 un superàvit de 378,2 milions d'euros, un 189,3% superior al del mateix mes de 2020 (superàvit de 130,8 milions d'euros, dades provisionals).

Augmenten les exportacions comunitàries

D'altra banda, a l'abril de 2021 va augmentar el pes de les exportacions de la Comunitat Valenciana cap a països comunitaris en detriment de les destinades a tercers països, respecte de l'any anterior. I la participació de les vendes a la UE es va situar en el 60,1% del total, percentatge major que el 57,3% registrat a l'abril de 2020.

Les exportacions de la Comunitat Valenciana dirigides a la UE es van incrementar a taxes interanuals de 80,6%, les destinades a la zona euro es van incrementar un 81,5% i les dirigides a la resta de la UE van ascendir un 73,9%, a l'abril de 2021. D'entre els nostres principals socis, els majors augments van correspondre a les vendes a Itàlia, Portugal, Alemanya i França. En la resta d'Europa, les vendes a Turquia van pujar un 70,8% i les vendes a Regne Unit van augmentar un 88,9%.

D'altra banda, fora d'Europa les exportacions de la Comunitat van créixer a Àfrica, Amèrica Llatina, Oceania, Amèrica del Nord, Àsia i Orient Mitjà. I, per països, destaquen positivament les exportacions al Canadà, el Marroc, Nigèria, l'Índia, l'Argentina, el Perú, Austràlia i Mèxic. Per contra, destaquen negativament les de Corea del Sud, Hong Kong, l'Aràbia Saudita, el Japó i Taiwan.

Pujar