28 de novembre de 2020 28/11/20

Existeix bretxa de gènere en el consum? Si, i costa 5.424 milions a l'economia espanyola

Existeix bretxa de gènere en el consum? Si, i costa 5.424 milions a l'economia espanyola - (foto 1)
  • Un estudi revela com impacta aquest assumpte en el consum dels ciutadans

En les últimes setmanes, la bretxa de gènere ha tornat a saltar a la vida pública després que el Govern aprovarà en l'últim Consell de Ministres la nova normal amb la qual es busca erradicar-la per complet de les empreses espanyoles.

Pocs dies després d'aquest anunci, la companyia ClosinGap ha presentat el seu últim informe titulat “La dona com a referent en la transformació social cap a un consum més responsable” en el qual s'analitza el comportament del consumidor segons el seu gènere.

Aquest estudi revela que la bretxa de gènere sí que influeix en el comportament de consumidor i que, en termes generals, costa a l'economia espanyola 5.424 milions d'euros anuals. Per què? Perquè les dones realitzen una despesa major en béns i serveis bàsics que els homes.

La xifra que revela aquest informe és de 454 euros més a l'any, la qual cosa multiplicat per tots els factors pertinents i si s'igualarà la xifra per part dels homes podria tindre un gran impacte en el PIB el qual creixeria mig punt. La recaptació, també creixeria, fins als 2.199 milions d'euros,

Altres dades

En aquest mateix informe, queda reflectit d'altres comportaments del consumidor. Per exemple, per cada dona que està disposada a pagar més per una premsa de marca solament ho farien 1,34 homes. En canvi, ells veuen el preu més important que les dones.

De les dades, es desprenen també qüestions relacionades amb el medi ambient: elles separen residus un 84% i ells un 79%; la compra a granel conquesta més al sector femení (21%) que al masculí (19%) o la reutilització de les bosses és més pròpia d'elles que d'ells, encara que per molt poca diferència.

Pujar