elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Cs exigeix a Marzà que demane rectificar el BOE que atribueix orígens catalans a les societats musicals valencianes

Cs exigeix a Marzà que demane rectificar el BOE que atribueix orígens catalans a les societats musicals valencianes
  • La diputada de Cs, Patricia García, critica que “una vegada més, la ideologia ha entelat un reconeixement a la nostra cultura i tradicions”

La diputada de Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes i portaveu de Cultura, Patricia García, ha exigit al conseller de Cultura, Vicent Marzà, que demane al Ministeri d'Educació una rectificació del Boletín Oficial del Estado, del passat dijous 6 de maig, en el qual es nomena les societats musicals de la Comunitat Valenciana com a Patrimoni Cultural Immaterial i, en el text, els atribueix orígens catalans (“L'origen de les bandes de música valencianes es deu a un moviment mimètic al de les agrupacions corals catalanes”).

García, qui ha qualificat aquesta afirmació de “insult a les nostres bandes i a la nostra cultura”, ha exigit a Marzà que sol·licite, “amb caràcter urgent”, la rectificació del BOE. “Esperem que el conseller faça el seu treball i que no li pese la seua ideologia catalanista. Com a màxim responsable de la cultura en la Comunitat Valenciana no hauria de permetre que el reconeixement a les nostres bandes, a la cultura i tradicions valencianes, quede entelat d'aquesta manera”, ha afegit.

Per a concloure, la diputada taronja ha felicitat les societats musicals per “tan merescut reconeixement” i ha criticat que “des de les diferents institucions s'intente ideologitzar utilitzant totes eines possibles, com en aquest cas és el BOE”.

Pujar