elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els exàmens en les universitats valencianes seran presencials pese a l'avanç del covid

Exàmens presencials a la Comunitat
Exàmens presencials a la Comunitat
  • Malgrat les exigències dels sindicats i professionals sanitaris, Educació i universitats acorden que els exàmens es facen de manera presencial

MÉS FOTOS
Els exàmens en les universitats valencianes seran presencials pese a l'avanç del covid - (foto 2)

Els exàmens en les universitats de la Comunitat Valenciana seran presencials a pesar de l'avanç del covid. Així ho han acordat en una reunió que han mantingut aquest matí entre la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, i els rectors de les universitats públiques valencianes.

I tot això malgrat la veu en contra de sindicats d'ensenyament, alumnes i professionals sanitaris que, davant l'avanç de la pandèmia, reclamaven que els exàmens es realitzaren com al juny de manera telemàtica.

En el comunicat conjunt entre Educació i les universitats de València, Politècnica de València, d’Alacant, UJI i Miguel Hernández d'Elx, assenyalen que se seguiran els protocols i plans de contingència previstos en cada comunitat” i s'extremaran “les mesures als campus i es traslladarà als col·legis majors la necessitat de fer complir de manera estricta la normativa”.

Per a poder realitzar de manera presencial els exàmens presencials, es reduirà l'aforament en les proves, s'escalonaran els accessos per a evitar aglomeracions, es mantindran els espais ventilats; així mateix, a la vesprada es tindrà en compte l'horari de finalització perquè no interferisca en el

“Ens sembla una completa bogeria”

Una estudiant de magisteri a la Universitat de València ha mostrat la seua indignació en les xarxes socials i ha assegurat a elperiodic.com que “ens sembla una completa bogeria” que es facen els exàmens presencials perquè “la vida de moltes persones està en joc”.

De fet, aquesta estudiant recorda que al juny “quan la situació estava vint vegades millor que ara, els exàmens van ser online”.

Pujar