27 de novembre de 2020 27/11/20

"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats"

"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 1)
  • La majoria de ciutadans entenen que tornen les restriccions estrictes i posen el focus d'atenció a erradicar els botellons i festes clandestines

MÉS FOTOS
"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 2)
"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 3)
"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 4)
"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 5)
"Estem en estat d'alarma per culpa d'uns descerebrats" - (foto 6)

Després de conéixer que l'estat d'alarma a nivell nacional ha tornat a les vides dels ciutadans, són ells mateixos els qui reconeixen a peu de carrer els errors comesos i la necessitat que les restriccions contundents tornen a aplicar-se.

Les noves mesures restringeixen la mobilitat i, sobretot, l'horari de tancament i de romandre al carrer per a les persones.

El toc de queda fa que els sopars s'hagen d'avançar i que molts altres opten directament per no moure's de casa.

Aquest és el cas d'una veïna de Gandia, de mitjana edat i que passeja pel centre de la ciutat a primera hora del matí de hui. La dona explica a elperiodic.com que “ara mateix ens trobem en aquest punt per la irresponsabilitat de molta gent que se salta les normes i que no pensa en els altres”. La veïna creu fermament que “estem envoltats de descerebrats que es van de festa il·legalment i s'ajunten en botellons sense màscara, passant-se la botella i bevent molts d'aquesta”.

Malgrat posar el seu punt d'atenció en els botellons, afirma que “no sols són els joves, ja que encara em sorprén més veure pel carrer a gent d'avançada edat que va sense màscara o que la porta malament posada, em pregunte si no són conscients de les conseqüències que els podrien arribar si es contagien; però ja ni per ells mateixos, sinó pensant en la resta de les persones que sí que respectem les normes com ha de ser”. La gandiana opta per veure aquest nou estat d'alarma com una cosa necessària arribats a aquest punt d'irresponsabilitat, encara que aquestes noves mesures han d'arribar acompanyades d'una major presència policial assegurant que tots complim, perquè la gent funciona a base de multes o de sancions”.

Un altre ciutadà de Gandia, en aquest cas un home d'avançada edat, explica a aquest digital que “no entenc que un dia ens diguen en la televisió o en els mitjans que la Comunitat Valenciana està entre les millors d'Espanya quant a la situació del virus, i l'endemà siga el President Puig qui s'avança fins i tot al govern central i pren mesures serioses, l'única cosa que se m'ocorre pensar és que ho fa per prevenció, ja que si no fóra així ens estaria mentint a tots els valencians”.

El senyor explica que “els polítics han fet moltes coses malament, s'han equivocat i ho continuaran fent, però encara em sembla més greu que nosaltres, els ciutadans, els que estem veient que cada dia moren moltes persones pel virus continuem eixint al carrer incomplint les mesures”.

Arriba una opinió diferent amb un xic jove que regenta un xicotet negoci, qui explica que “no és necessari ser tan dràstic en els horaris de tancament dels establiments, sinó estar pendent que totes les normes es compleixen a l'interior, perquè sinó estem pagant justos per pecadors”.

El xicotet empresari adverteix que “si les conseqüències econòmiques abans d'aquest moment ja eren devastadores pel tràgic estiu que hem viscut, aquests nous horaris i limitacions no posen més problemes i menys facilitats per a, almenys, arribar a facturar un mínim per a sumir despeses urgents”.

L'alternativa que proposa és “erradicar totalment els botellons i les festes clandestines, això sí que és necessari i no entenc com encara les poden continuar fent; a més del mal indirecte que causen a la resta de persones i pel que en aquests moments hem tornat a restriccions majors”.

Finalment, és una dona qui detalla que “no augure un bon futur a aquesta situació, ja que el tema de la vacuna sembla que no avança i estem enmig d'una guerra entre la sanitat i l'economia; ja que encara que realment tots entenem que és un moment molt difícil, hem votat a uns polítics perquè ens traguen d'aquestes de la millor manera possible, així que si un nou estat d'alarma i toc de queda és la solució, més val això que no un nou confinament, encara que si seguim així estem destinats a patir-ho una altra vegada”.

La conclusió evident de les valoracions dels propis ciutadans a peu de carrer és que, malgrat veure limitats els moviments i horaris, són conscients de la necessitat i de la urgència d'aquestes noves mesures per a no tornar a un confinament total veient la irresponsabilitat de “molts descerebrats”, encara que no auguren un bon futur per a la difícil situació actual.

Pujar