30 de novembre de 2020 30/11/20

Estañ: « Hem de treballar per a completar el canvi i superar els límits de l'anterior legislatura»

Estañ: « Hem de treballar per a completar el canvi i superar els límits de l'anterior legislatura» - (foto 1)

  La direcció de campanya de Podem s'ha reunit per a fer una anàlisi prèvia als resultats. La formació morada que es va marcar com a objectiu per a aquestes eleccions que es revalidara el Botànic i fer-ho avançar més, pensa que ara toca treballar per a completar el canvi i superar els seus límits d’aquesta legislatura.

  Podem «ha sigut una força determinant per a marcar el rumb, i ara hem de treballar des del Consell per a avançar sense dubtes en favor de la majoria. Hem obtingut 8 representants en Corts en un context difícil; ens hauria agradat aconseguir més i cal fer autocrítica, però ens permet marcar des del futur govern el rumb de les polítiques de canvi», segons ha destacat el secretari general, Antonio Estañ, després de .reunir ahir aquest òrgan.

  Paral·lelament, la direcció de campanya ha valorat i s'ha felicitat per tindre un grup parlamentari en Les Corts compost per sis dones i dos homes i ha recalcat que l'impuls del feminisme serà un eix central de treball aquesta legislatura.

  Ara, ha advertit, «el Botànic s'ha revalidat però s'ha estret la seua majoria, això suposa un toc d'atenció que no podem passar per alt i ens exigeix més treball i més solucions per a la gent".

  En aquest sentit, la direcció, ha destacat que els grans perdedors han sigut el PP, Ciutadans i Vox: «La bona notícia de la jornada és que la ciutadania ha votat per a frenar a les dretes, tant a Espanya com en la Comunitat Valenciana, encara que els resultats no ens poden fer baixar la guàrdia. Prenem nota del que han expressat els valencians i valencianes en les urnes, que no cal retrocedir a un passat que per a la Comunitat Valenciana va representar desigualtat i corrupció».

  Podem ha plantejat sempre la necessitat que el Botànic fóra més enllà, passant d'una legislatura de transició a una de transformació, i que apostara per polítiques més valentes, que no solament deixaren arrere la forma de governar del PP sinó que permeteren establir les bases d'un futur i benestar per a totes i tots.

  Pel que fa als resultats de les eleccions generals, Podem ha expressat que, si bé es podria haver ampliat, s'ha mantingut el nombre de diputats en el Congrés. «Amb 5 diputats de la Comunitat Valenciana i un total de 42, Unides Podem ha evitat un tancament reaccionari i és una força determinant en el futur govern d'Espanya. Volem oferir al país polítiques de canvi i estabilitat i això no és possible un govern en el qual no estiga Podemos» ha afegit Antonio Estañ.

  Així mateix, ha agraït «el treball a totes les persones que han alçat aquesta campanya feta amb el suport de la gent, sense finançament dels bancs, i a tots els apoderats i apoderades que van garantir el bon funcionament de la jornada electoral».

  A l'espera d'una anàlisi més pausada i detallat del resultat, tenim molt treball per davant, el primer, el de dissenyar un full de ruta per a un govern de transformació que millore la vida dels valencians i valencianes. Esperem igualment que el Partit socialista no vulga tornar a 2015 i decidisca entre la gent o les pressions dels poderosos sobre formar un govern que assumisca el problema territorial, entre ells el finançament i la crisi social del nostre país.

  Pujar