elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Esquerra Unida exigeix a Barberá que renuncie al seu escó en el Senat “per ètica i higiene democràtica”

  • Albert insisteix en la necessitat de canviar la Llei perquè es puga retirar d'ofici l'escó davant situacions d'aquest tipus

La coordinadora d'Esquerra Unida en la ciutat de València, Rosa Albert, ha valorat de manera molt negativa la decisió de la ex alcaldessa de València i actual senadora, Rita Barberá, de suspendre la seua militància del PP però no renunciar al seu escó com a senadora en la Cambra Alta. “Barberá només tenia una opció que passava per dimitir tant de les seues responsabilitats polítiques com dels seus càrrecs públics i ha optat, desgraciadament, per conservar el seu lloc en el Senat, fet que diu molt de l'ètica política de la que fóra alcaldessa de la ciutat durant 24 anys”, ha afirmat Albert.

En aquest mateix sentit, la dirigent de la formació d'esquerres, tal com ja va fer dimarts passat, ha insistit en la necessitat d’abandonament de Rita Barberá del seu escó. “Des d'EUPV exigim que, per higiene democràtica, renuncie al seu càrrec ja que ha sigut la principal responsable del PP en la ciutat de València durant molts anys”, ha subratllat Rosa Albert, qui ha afegit que la ciutadania “no entendria qualsevol altra actitud que no fora la de la dimissió immediata”.

Finalment, la coordinadora d'EUPV-València ha insistit que Barberá ha demostrat, una vegada més, “no estar a l'altura de les circumstàncies” i, a més, ha insistit en la necessitat de modificar la Llei perquè, davant una situació d'aquestes característiques, d'ofici, se li puga retirar la seua condició, en aquest cas el de senadora.

Pujar