elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els esports al aire lliure reclamen a la Generalitat celeritat per solucionar els seus problemes

Els esports al aire lliure reclamen a la Generalitat celeritat per solucionar els seus problemes
  • Entre ells està el d'acabar amb els problemes que es vénen topant els clubs i les federacions en relació a les autoritzacions d'activitats i competicions

Les Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana exigeixen celeritat a la Generalitat perquè pose en funcionament la taula de diàleg i treball dels esports en els espais naturals, que es va acordar en una reunió celebrada entre les parts fa ja dos setmanes.

L'Associació de Federacions Esportives de la Comunitat Valenciana (CONFEDECOM) se suma a esta petició de les Federacions d'Esports de Muntanya, Ciclisme, Espeleologia, Triatló, Orientació, Motociclisme, Atletisme i Hípica per a acabar amb els problemes que es venen topant els clubs i les federacions en relació a les autoritzacions d'activitats i competicions.

A més, esta taula de diàleg és fonamental per a revisar de manera exhaustiva la normativa ambiental i els procediments administratius que regulen a estos esports en parcs naturals i zones forestals.

Les entitats esportives reclamen que la posada en funcionament de la taula de diàleg sobre els esports en els espais naturals es produïsca en un termini d'un mes, ja que, segons les Federacions, “estem en un moment crític d'un augment de denegacions d'activitats i cal revisar les normatives d'ús públic que regulen els esports en els espais naturals”.

D'altra banda, també reclamen “un Pla Estratègic de la Generalitat dels esports en el medi natural i una major dotació de recursos humans i materials per a atendre les necessitats dels esportistes i clubs”.

Finalment, sol·liciten per a la primera reunió de la taula de diàleg “una proposta concreta de la Generalitat respecte als objectius a aconseguir, un calendari de treball i quines persones seran les interlocutores per part de les Conselleries”.

Pujar