elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano
UNA TROBADA AMB

Esperansa Grasia: la tiktoker de Benaguasil més popular

Esperansa Grasia: la tiktoker de Benaguasil més popular
  • Els personatges de Juanjo, Ashley i les seues mares són els protagonistes dels vídeos de la valenciana que fa una comparativa dels Estats Units i Espanya

MÉS FOTOS
Esperansa Grasia: la tiktoker de Benaguasil més popular - (foto 2)

Qui no coneix a Esperansa Grasia? Qui no ha vist alguns dels seus vídeos en TikTok? Si encara no la coneixes o creus que és la famosa pitonisa no és així. Esperansa Grasia és Gema Palacio Martín, una xica de 21 anys de Benaguasil que ha estudiat un Grau Mitjà de Comptabilitat i treballa en un supermercat per a poder independitzar-se a la fi d’aquest any i continuar estudiant un Grau Superior de Comptabilitat al setembre. Arran dels seus vídeos protagonitzats per una mare i el seu fill/a en versió americana i espanyola de situacions quotidianes, ha saltat a la fama més absoluta. Gema Palacio explica com va començar tot i com és la seua nova vida de popularitat.

Quan i com va sorgir la idea de fer aqueix tipus de vídeo? Per què et posares aqueix nom?

Durant la quarantena, una nit a les tantes del matí, perquè no tenia son d'estar tot el dia a casa, vaig decidir crear-me TikTok perquè les meues amigues s'ho passaven molt bé fent els típics doblatges. No sabia que nom posar-me i va eixir en la televisió el programa d'Esperanza Gracia i vaig decidir posar-me aqueix nom, perquè sempre m'ha fet molta gràcia, però amb esses per a així canviar-lo un poc i que no fóra igual. A més, de xicoteta m'ha agradat sempre veure sèries i pel·lícules estatunidenques i amb el meu germà comparava el que vèiem amb les situacions a casa amb la meua mare i arran d'ací va començar tot.

Començares sola o tingueres ajuda per a crear els vídeos? Has tingut algun referent?

Com a referent tinc a Goyo Jiménez perquè sempre veia els seus monòlegs des de xicoteta. Si que tenia ajuda perquè com grave a casa el meu germà m'ajudava.

Com va ser el primer vídeo que vas pujar a TikTok i com han anat evolucionant els posteriors?

El meu primer vídeo va ser d'uns dels meus gossos posant-li unes ulleres de sol. Després em vaig anar animant i de coses que se m'ocorrien anava fent com a xicotets sketches però no eren comparacions dels Estats Units fins a la primera comparació que vaig fer, que era sobre la música d'allí i la d'ací, i em vaig adonar que a la gent li agradava. Per tant, m'ho passava bé fent aqueix tipus de vídeos i a la gent li agradava, vaig continuar fent-los.

Et vas basar en algun personatge per a crear a Juanjo, Ashley i les seues mares?

Ashley és la típica xica de les sèries de Disney Channel que té vida social, popular, bona estudiant i molt educada. Juanjo em vaig basar en el fet que al meu institut havien molts Juanjos, aquells que els encanta la seua moto, van amb el casc, els pantalons mig baixats i eren “molt bona gent”, que anaven de fanfarrons però en el fons eren uns bons. La mare d'Ashley és la típica mare de les sèries americanes i la de Juanjo és la meua mare Consuelo totalment, molt nerviosa, impulsiva i parla molt ràpid i no se li entén.

Portes una planificació per a gravar i publicar els vídeos?

Ara un poc més que abans perquè sent que hi ha gent darrere que vol veure'ls i he de tenir constància i serietat. Intente publicar un dia sí i un altre no per a no saturar però tampoc deixar-lo i estar present. Quant a la planificació, no tinc. Quan se m'ocorre una idea la faig o me l'apunte, no tinc cap guió de moment.

Tens més d'un milió de seguidors en TikTok i quasi 250 mil en Instagram, com portes el tema de la fama? Et reconeixen pel carrer?

Sóc d'un poble xicotet, on ens coneixem tots. És molt guay perquè sents que el teu poble et dóna suport. Encara que fa poc que vaig estar a Madrid i em reconeixien també. M'encanta perquè, a més, la gent que s'ha acostat és molt educada. Em fa a mi més il·lusió que a ells.

A causa d'aquesta popularitat, tens por a que apareguen haters que provoquen censures en els teus vídeos?

Em fa molta por perquè no estic preparada per a això. La gent em diu que el tema dels haters és una cosa que tota publicació famosa té i t'ha de donar igual el que et diguen, però no sóc així. De moment, no he tingut cap cas de pensar: “Mare meua esborraré aquest comentari perquè és horrible el que diu”. Però sí que m'arriben comentaris de que si denigre a Espanya i que faig pena i m'afonen un poc. És un tema complicat i tinc por de que algun dia que passe alguna cosa.

Com veu el teu entorn l'èxit dels teus vídeos de TikTok?

Al principi no em feien molt de cas, però una vegada vaig eixir en Antena 3 i la meua família va dir “a veure, a veure, que està fent la xiqueta”. Arran d'això, van començar a veure els meus vídeos, tots estan molt contents i és molt important el seu suport.

Tens alguna anècdota graciosa que t'haja passat i parodiares o alguna cosa graciosa que t'haja ocorregut arran d'un dels teus vídeos?

Un dia em vaig adonar que tenia moltes preses falses gravades i la primera vegada que vaig pujar un vídeo d'això, en lloc d'escriure “tomas falsas” vaig escriure “tomas flasas”. A partir d'eixa errata, en el meu perfil molta gent em demana “tomas flasas”.

Tens algun seguidor famós?

Sí, sí que tinc. Un dels quals més il·lusió em fa és Eugeni Alemany, perquè, a més de ser un presentador molt guay, fa vídeos molt entretinguts de coses molt simples com arreglar-li una sabata a la seua dona. En quasi tots els vídeos em comenta i els seus comentaris són molt graciosos. També, Rubentonces m'ha donat like a algun vídeo i Pablogshow em va felicitar quan vaig arribar al milió.

Pujar