26 de novembre de 2020 26/11/20

Espanya torna a estar en Estat d'Alarma

Espanya torna a estar en Estat d'Alarma - (foto 1)
  • El Govern decreta l'estat d'alarma en tot el país després de sol·licitar-lo 10 autonomies, entre elles la Comunitat Valenciana

El Govern decreta oficialment l'Estat d'Alarma en tot el país. Així ho ha aprovat aquest diumenge el Consell de Ministres després que deu CCAA hagen sol·licitat la seua posada en marxa de manera oficial – entre elles la Comunitat Valenciana – per a poder frenar els contagis.

En aquest nou Estat d'Alarma, a diferència del decretat el mes de març, seran els presidents autonòmics els que gestionen el seu funcionament, és a dir, els que decidiran les mesures que es prenguen. Això sí, obligatòriament queda prohibida la circulació en la via pública a la nit perquè el toc de queda és obligatori.

A més, el decret prohibeix la mobilitat entre CCAA encara que des del Govern apunten que serà cada president autonòmic el que decidisca si aplicar aquesta condició o no. De moment, es descarta el confinament domiciliari.

L'Estat d'Alarma té una vigència de 15 dies, a partir de llavors haurà d'aprovar-se una pròrroga que el Govern planteja que siga de sis mesos. D'aquesta manera, la situació es prolongaria fins al mes d'abril.

Les Comunitats Autònomes que han sol·licitat al Govern de Pedro Sánchez l'aprovació d'aquest instrument han sigut: la Comunitat Valenciana, Astúries, Extremadura, Catalunya, Balears, País Basc, Cantàbria, Castella-la Manxa, La Rioja, Navarra i la ciutat de Melilla.

Pujar