elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espanya endureix les restriccions aèries per evitar l'entrada de més casos de la variant òmicron

Espanya endureix les restriccions aèries per evitar l'entrada de més casos de la variant òmicron
  • Ja s´ha confirmat l´arribada d´aquesta preocupant variant a Espanya i el Govern posa aquesta nova mesura en marxa

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts un acord pel qual s'estableixen mesures excepcionals per limitar la propagació i el contagi per la variant B.1.1.529 (òmicron) de la COVID-19, mitjançant la limitació dels vols entre Sud-àfrica, Botswana, Eswatini, Lesotho, Moçambic, Namíbia i Zimbabwe i els aeroports espanyols.

La mesura entrarà en vigor a les 00:00 del dia 2 de desembre (hora peninsular) i es mantindrà fins a les 24:00 hores del 15 de desembre de 2021 (hora peninsular), període que podrà prolongar-se si cal en funció de la evolució de la situació i de la pandèmia i de les decisions que es puguen adoptar de forma coordinada a la Unió Europea.

Des d'aquests 7 països només es podran fer vols a Espanya que estiguin ocupats per ciutadans espanyols o andorrans, així com residents a tots dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

Queden exceptuats d'aquesta limitació els vols d'aeronaus d'Estat, els serveis de recerca i salvament, els vols amb escala en territori espanyol amb fins no comercials i que tinguin per destinació un altre país, vols exclusius de càrrega, posicionals i humanitaris, metges o d'emergència. Tampoc no s'aplicarà aquesta restricció al personal aeronàutic necessari per dur a terme les activitats de transport aeri.

Pujar