elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Espanya aprova la tercera dosi per a majors en residències i persones vulnerables

Espanya aprova la tercera dosi per a majors en residències i persones vulnerables
  • La Comissió de Salut Pública dóna llum verda a una important decisió en la vacunació

La Comissió de Salut Pública ha aprovat, en la reunió celebrada avui, ampliar el grup de persones a les que administrar una dosi addicional de la vacuna de la COVID-19. Així, a les persones amb trasplantament d'òrgan sòlid, els receptors de trasplantament de progenitors hematopoètics i les persones en tractament amb fàrmacs anti-CD20 s'uniran la resta de les persones que formen part del grup 7, aquelles amb certs tractaments immunosupressors, de molt alt risc, i les residents en centres de gent gran.

La Comissió de Salut Pública, en la qual es troben representades totes les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, ha seguit així les recomanacions de la Ponència de Vacunes, que està analitzant diferents propostes segons l'evidència disponible per ampliar els grups als quals es subministrarà una dosi addicional de vacuna contra la COVID-19.

D'aquesta manera, seguint la revisió de la Ponència de l'evidència dels beneficis que una dosi addicional pot aportar es vacunarà amb la mateixa als pacients oncohematològics en tractament quimio ràdio-terápico i aquells amb patologies de base que requerixen de tractament immunosupressor, entre altres.

La Comissió de Salut Pública ha acordat així mateix que la dosi addicional es pose a les persones residents en centres de gent gran, atès el seu perfil de fragilitat, pluripatologia i entorns tancats.

La Ponència de Vacunes ha traslladat a la Comissió, i així aquesta ho ha ressaltat, que no cal oblidar en aquest moment que la principal recomanació és vacunar totes les persones majors de 12 anys que encara no ho estiguen.

Pujar