elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú

Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú
  • La via es diu “Big Fighter” en honor al germà d'un d'ells que lluita contra el càncer i per tots els xiquets que batallen diàriament contra aquesta malaltia

Els intrèpids escaladors Jaume Peiró i Álex González de La Pobla de Vallbona van posar rumb al Perú per a conquistar les seues muntanyes i han tornat amb un dels objectius principals de l'expedició fet realitat: obrir una nova ruta d'escalada. Precisament aquesta nova via d'expedició l'han creada en l'espolón nord del Chaupi Huanca de la feta fallida de Rurec situada en la Serralada Blanca del país peruà.

Jaume Peiró comenta que “ja estan de tornada a la civilització”. Van arribar fa un parell de dies a la localitat peruana d'Huaraz després de 5 dies immersos en el gran projecte en la feta fallida de Rurec.

“Fa menys de 48 hores que vam escometre la que ha sigut la millor activitat de la nostra carrera esportiva, realitzem l'obertura de l'espolón nord del Chaupi Huanca”, anuncia pletòric Jaume Peiró.

La nova ruta d'escalada es diu “Big Fighter” 8A+? (6C/A2) de 750 metres. Van ser tres nits i quatre dies de base a base de la paret per a poder crear i completar aquesta nova via. 16 llargs més dos de connexió conformen els 750 metres de recorregut fins a cim.

Els escaladors valencians han volgut dedicar aquesta via, per això el nom triat, al germà xicotet d'Álex González, Álvaro, per la seua lluita durant diversos anys contra el càncer i altres malalties. “Tot un lluitador. Per ell i per tots aqueixos xiquets que continuen lluitant diàriament per seguir avant”, expliquen els alpinistes.

Anteriorment, s'havia intentat aquest recorregut per dues expedicions, una argentina i una altra equatoriana, que no van poder passar del primer repeu per diferents motius.

“Han sigut uns dies bastant llargs de lluita física i psicològica fins a trepitjar el cim”, comenta l'escalador Jaume Peiró. “Una obertura sempre és una aventura, t'envaeix la incertesa, les ganes de continuar pujant i et menja el cansament, de tot això ix una gran activitat com ha sigut aquesta”, conclou Peiró.

Com ja va informar elperiodic.com, els intrèpids alpinistes són coneguts sota el nom de Couple Climbers que porten des de molt xicotets en el món de l'escalada. Els seus futurs projectes són viatjar a França, Itàlia i Suïssa, a més d'anar a la Patagònia a l'hivern.

MÉS FOTOS
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 2)
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 3)
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 4)
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 5)
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 6)
Els escaladors de la Pobla de Vallbona creen una ruta emotiva en la Feta fallida de Rurec al Perú - (foto 7)
Pujar