26 d’octubre de 2020 26/10/20

Un enfonsament del PIB del 17,8% fa entrar a Espanya en recessió

Un enfonsament del PIB del 17,8% fa entrar a Espanya en recessió - (foto 1)
  • El segon trimestre de l'any es registre una caiguda històrica del PIB

Dur colp per a l'economia espanyola durant el segon trimestre de l'any 2020. Segons les dades facilitades al llarg dels últims mesos, l'economia espanyola va entrar en recessió tècnica després de registrar una caiguda del PIB del 17,8% la major caiguda de la història.

Aquest enfonsament del producte interior brut es va produir durant els mesos d'abril i juny, coincidint amb el temps de confinament i paralització total del país a causa de la crisi sanitària. No va haver-hi pràcticament consum per part dels espanyols encara que la inversió pública va créixer.

Així, segons les dades recollides en la sèrie històrica de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) en termes interanuals la reculada del PIB se situa en 21,5%.

Dades trimestrals

Centrant l'atenció en les dades trimestrals, aquests mostren un enfonsament clar del consum de les llars amb un 20,4% i en contra un va augmentar de la despesa pública del 0,3% durant els mesos d'abril i juny.

Per part seua, el capítol d'inversions va registrar durant aquest segon trimestre una retallada del 22,1% - xifra també històrica – sent especialment notable la caiguda en sectors com l'habitatge (22,6%) i la maquinària (-28,6%).

Pujar