3 de desembre de 2020 3/12/20

Emoció i plors en el traspàs de Transparència de Compromís a Unides Podem

Emoció i plors en el traspàs de Transparència de Compromís a Unides Podem - (foto 1)
  • Mónica Oltra no ha pogut evitar les llàgrimes en el comiat de Manuel Alcaraz com a conseller

MÉS FOTOS
Emoció i plors en el traspàs de Transparència de Compromís a Unides Podem - (foto 2)

Moments emotius els que es van viure ahir en el traspàs de la cartera de Transparència entre el ja exconseller Manuel Alcaraz (Compromís) i la nova consellera Rosa Pérez Garijo (Esquerra Unida). El departament de Transparència, creat en 2015 i ostentat des de llavors per Alcaraz, va ser una de les concessions que Compromís es va veure obligat a fer a Unides Podem perquè el Pacte del Botànic II prosperara. 

El conseller sortint no va poder contindre ahir l'emoció i es va acomiadar entre sanglots de la Conselleria, agraint al partit i al seu dirigent, Mónica Oltra, la “confiança que van posar en mi”. “Crec haver pogut fer alguna aportació a aquesta fantàstica obra col·lectiva cridada Botànic”, va indicar. I va afegir: “Ens conformem amb reivindicar que hem fet política, i només política”. Oltra, commoguda per la partida d'Alcaraz, tampoc va aconseguir evitar unes llàgrimes davant les paraules del seu company. “Amb ell es va l'humor, que també és important”, va assegurar emocionada.

Després del discurs, l'ex conseller va traspassar simbòlicament la cartera de Transparència a Pérez Garijo. “Em van donar una carpeta buida el dia que vaig arribar. Et done la mateixa però amb una anàlisi de treball”, va explicar a la nova dirigent, recordant que abans de 2015 el departament de Transparència no existia i va ser ell qui el va posar en marxa.

Una vegada entregada la cartera, exconseller i consellera es van fondre en una abraçada. “Fins sempre, confie que em vaig per a romandre en la vostra memòria”, va finalitzar Alcaraz. Tot seguit, Pérez Garijo va agrair la confiança depositada en ella per a dirigir Transparència, i no va dubtar a recordar el “respecte” que sempre ha professat a Alcaraz.

Per a ella, va afirmar, és “tot un repte i un orgull”, liderar el departament de Transparència. “Assumisc la tasca amb màxima diligència i respecte. Heu fet un gran treball i continuaré amb ell”, va concloure.

Pujar