elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Usaven tàctiques militars per a no ser descoberts en furts en l'Aeroport d'Alacant

Usaven tàctiques militars per a no ser descoberts en furts en l'Aeroport d'Alacant
  • Amb perruques i altres complements salvaguardaven la seua identitat i enganyaven turistes estrangers per a sostraure'ls les seues pertinences

MÉS FOTOS
Usaven tàctiques militars per a no ser descoberts en furts en l'Aeroport d'Alacant - (foto 2)

Agents de Policia Nacional adscrits al Lloc Fronterer de l'Aeroport d'Alacant-Elx Miguel Hernández, després d'una laboriosa d'investigació, van desmantellar una organització criminal albanokosovar integrada per tres persones especialitzades a cometre furts i altres delictes a l'interior de les instal·lacions de l'Aeroport de la província d'Alacant.

La investigació es va iniciar amb motiu de la recepció de diverses denúncies de ciutadans estrangers els qui comunicaven que els havien sostret les seues pertinences en els aparcaments de l'aeroport. Totes aquestes denúncies guardaven un nexe d'unió, es cometien quan les víctimes gestionaven un arrendament d'un vehicle o quan introduïen els seus efectes a l'interior del turisme llogat.

Segons indagacions dutes a terme pels investigadors, es va esbrinar que els sospitosos rondaven per la zona d'arribades de les instal·lacions busca de víctimes vulnerables per a poder apropiar-se dels seus efectes, simulant ser viatgers, per a això es desplaçaven per l'aeroport amb motxilles, bosses, perruques, gorres i altres complements amb la finalitat de salvaguardar la seua identitat o com menys dificultar la seua identificació posterior.

A més, utilitzaven tàctiques militars rebudes al seu país d'origen, per a observar els moviments de les seues víctimes, vigilar la possible presència policial i per a coordinar els moviments entre els membres del grup criminal.

El “modus operandi” que utilitzaven, l'engany o el descuit de les seues víctimes.

El grup actuava amb un clar repartiment de funcions, mentre un entretenia a les víctimes amb labors de "ganxo", un altre s'encarregava de materialitzar la sostracció i el tercer membre facilitava la fugida de tots, utilitzant vehicles de lloguer.

Els agents després d'una laboriosa investigació van aconseguir identificar als integrants del grup, desplegant immediatament un operatiu policial a l'interior de la zona d'arribades de viatgers i en la zona de l'aparcament de vehicles de l'Aeroport amb l'objectiu de localitzar-los en el lloc.

Els investigats van ser detinguts, in fraganti, en la zona aeroportuària, mesclats amb els passatgers, quan suposadament vigilaven a una víctima per a perpetrar un nou furt.

En el moment de l'arrest, els agents van trobar en el maleter del vehicle que conduïa un d'ells, nombroses peces de vestir usades, que suposadament, utilitzaven per a canviar-se de roba després de cometre l'acte delictiu. A més van ser intervingudes diverses gorres de diferents colors i una perruca, habitualment emprat per a no ser reconeguts i dificultar la seua identificació.

La Policia Nacional adscrita a la Comissaria de l'Aeroport porta esclarit fins al moment, mitja dotzena de furts atribuïts als arrestats, a més de ser imputats per diversos delictes de robatori amb força, falsificació documental i estada irregular en tindre vigents la prohibició d'entrada en territori nacional decretat per les autoritats suïsses després de les gestions realitzades al seu pas per dependències policials.

Els tres detinguts, homes, de nacionalitat Albanokosovar i d'edats compreses entre 33 i 49 anys, van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Elx.

Pujar