21 de gener de 2020 21/1/20

La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval

La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 2)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 3)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 4)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 5)
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval - (foto 6)

  L’Associació Veïnal del Raval ha organitzat la II Trobada d’Associacions d’Elx aquest dissabte, 21 de setembre, de 10 a 15 hores, a les diferents places i carrers del barri del Raval, amb la participació vint-i-quatre col·lectius locals. La iniciativa ha aconseguit apropar-los, fer-ne xarxa i estimular la cooperació, les sinergies i l’intercanvi de recursos, així com visibilitzar i fer la ciutadania més conscient del treball que fan. 

  La Trobada ha preparat una fireta amb espais informatius dels col·lectius, tallers, exposicions i actuacions, que s’hi ha conectat amb el Mercat Ecològic d’Elx. A més d’això, la programació s’ha complementat amb altres activitats paral·leles entre el 19 i el 28 de setembre, que tindran lloc al Centre Social del Raval. 

  La programació ha inclós activitats diverses i cooperatives adreçades a tot tipus de públic. Entre les propostes han destacat manualitats i mostra d’arts d’ABAE i demostracions d’elaboració de detergent casolà (Alonis), els tallers infantils de pintura (Casal), de segona oportunitat (Oxfam Intermón), d’extracció de llavors (ADR Camp d’Elx), de collarets de lactància (La Mama d’Elx), de treballar la palma (Volem Palmerar) i de ball amb porteo (La Mama d’Elx). A més, les exposicions de collarets antiescapament de la Protectora Baix Vinalopó i de fotografia de lactància (La Mama d’Elx) i el fotoreclam d’AFELX;  ADR Camp d’Elx ha coordinat les actuacions de Fusta i Jazz i el taller Lindy Hop a càrrec de Hopper Stomp. La Plataforma de Teatre Amateur d’Elx ha realitzat un contacontes i animació al carrer, i el Casal una mostra de danses populars valencianes.

  Els col·lectius que hi han participat són: Associació de Belles Arts d’Elx (ABAE), Associació de Periodistes d’Elx (APE), Margalló Ecologistes en Acció Elx, Des de Baix - ATTAC PV, Alonis, ADR Camp d’Elx, Associació de Fotografia d’Elx (AFELX), Plataforma de Teatre Amateur d’Elx, Oxfam Intermón Elx, Protectora Baix Vinalopó, Associació Antiespecista contra el Maltractament Elx (AACME), Volem Palmerar, ACD La Hoya, El Tempir, FACUA, A.C. Amanida, DansAires & Art, La mama d’Elx, ACPV Casal d’Elx, Educare Social, Mujeres Vecinales, Plataforma d’Afectats per la Hipoteca Elx - Crevillent (PAH), Federació d’Associacions Veïnals Dama d’Elx  i AV Raval.

  Hi han col·laborat l’Ajuntament d’Elx, a través de la Regidoria de Benestar Social i d’Elx Participa, i la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica. 

  Valoracions

  La coordinació de la Trobada d’Associacions d’Elx  de l’AV del Raval han manifestat la seua satisfacció amb la jornada. La presidenta Reme Pomares Campello ha comentat la bona resposta del veïnat del Raval, que ha plenat els carrers i les places del barri, i l’alta participació registrada a les activitats programades. També ha destacat que diversos col·lectius ja han començat a plantejar alguns projectes col·laboratius. A més a més, ha agraït el treball de totes les associacions involucrades i de l’equip d’organització. Per la seua part, la gent del barri ha gaudit l’ambient festiu i ha aprofitat l’esdeveniment per a conéixer part de la comunitat associativa d’Elx.

  Els col·lectius han posat en valor la possibilitat de fer visible la seu treball. AACME, per exemple, hi ha participat a la Trobada per segona vegada: “Per a nosaltres n’és una oportunitat per a transmetre els nostres valors respecte al canvi en l’alimentació i el tracte cap als animals”, han expressat els activistes antiespecistes Pablo González i Estefanía Rico. En aquest sentit, la professora de porteo de La Mama d’Elx, Ana Andújar, ha compartit amb al públic els beneficis d’utilitzar portabebés: “N’és molt útil per a les mares i aporta apego i comoditat en la lactància”.

  Activitats paral·leles

  Les activitats paral·leles de la II Trobada d’Associacions d’Elx van començar amb la inauguració d’una exposició de pintura dels i les xiquetes i joves d’ABAE el passat dijous al Centre Social del Raval. La programació va continuar ahir amb el col·loqui de comunicació i medi ambient Acció climàtica al nostre territori: reptes i propostes no només per a periodistes, amb la participació del periodista de La Marea Eduardo Robaina Artiles i les expertes Helena Prima Garcia, d’Ecologistes en Acció València, Júlia Martínez, de la Fundación Nueva Cultura del Agua, i Marga Guilló Durà, d’ADR Camp d’Elx, organitzada per l’APE, Margalló, Des de Baix, Alonis i ADR Camp d’Elx. 

  L’activitat es reprendrà amb la xarrada Erasmus+ i les seues possibilitats, d’Eduardo Macià Agulló, coordinador de ACD La Hoya, el dimarts 24, a les 20.00 h, al CS del Raval i la xarrada El Palmeral i el canvi climàtic, a càrrec del professor de Ciències Ambientals de la Universitat Miguel Hernández (UMH) d’Elx José Navarro Pedreño, que organitza Volem Palmerar el dijous 26, a les 19.30 h, al CS del Raval. Seguirà amb el X Sopar-Homenatge a Vicent Andrés Estellés d’El Tempir el divendres 27, a les 21.00 h, a la plaça del Gall. 

  Com a cloenda, FACUA CV ha programat una xarrada sobre consum responsable el dissabte 28, a les 12.00 h, al CS del Raval. De vesprada, al mateix lloc, ABAE ha proposat la xarrada La palmera i la pintura, a càrrec la professora de dibuix i pintura María José Bernabé, a les 18.30 h, i la xarrada sobre astronomia Viatge al final de l'univers, del poeta i escriptor Antonio Zapata, a les 19.30 h. 

  ocultar
  La II Trobada d’Associacions d’Elx apropa el treball associatiu al Raval
  Pujar