25 de setembre de 2020 25/9/20

Cs proposa transformar el riu Vinalopó en un lloc d'esbarjo i oci que posarà en valor els més de 3 quilòmetres del llit

Cs proposa transformar el riu Vinalopó en un lloc d'esbarjo i oci que posarà en valor els més de 3 quilòmetres del llit - (foto 1)
  • Maestre: “Volem que un espai que ara mateix divideix Elx ens convertisca en la ciutat amb més quilòmetres senyalitzats per a fer esport”

MÉS FOTOS
Cs proposa transformar el riu Vinalopó en un lloc d'esbarjo i oci que posarà en valor els més de 3 quilòmetres del llit - (foto 2)
Cs proposa transformar el riu Vinalopó en un lloc d'esbarjo i oci que posarà en valor els més de 3 quilòmetres del llit - (foto 3)

“Volem que el riu Vinalopó siga un lloc d'esbarjo i oci que pose en valor els més de 3 quilòmetres del llit al seu pas per la ciutat”. Així ha anunciat hui el projecte per a la transformació del vessant del riu en el seu tram pel nucli urbà d'Elx el candidat a regidor de Ciutadans (Cs) per a les eleccions municipals, Rubén Maestre. S'ha compromés a “posar en marxa un projecte real per a tots els il·licitans”.

“Tenim un espai que recorre la nostra ciutat de nord a sud i que ara mateix divideix Elx en dos al qual tradicionalment se li ha donat l'esquena com a lloc d'esbarjo i oci”, ha lamentat el candidat, qui ha oferit com a alternativa “vertebrar el nucli urbà amb un projecte ambiciós com el que es va realitzar València en el seu moment en el llit del Túria”.

Maestre ha detallat que la proposta consisteix a “convertir el vessant del riu Vinalopó en un espai lúdic-esportiu per als il·licitans, accessible, segur i net”. L'actuació contempla “més de 90.000 metres quadrats, des del Pont del Bimilenario fins al nou pont de la EL-20”. La idea recull a més “connectar aquest nou parc urbà de la ciutat amb tots els barris perquè mai més es done l'esquena a aquest espai”.

En la presentació duta a terme davant el riu s'ha donat a conéixer “el projecte del quilòmetre 0 de l'esport a Elx que inclou la construcció d'un centre esportiu perquè tots els amants del running i del ciclisme puguen gaudir amb el nou circuit circular de més de 15 quilòmetres i accés a nombrosos camins i sendes”. Amb això, Maestre ha garantit que “convertirem Elx en una de les ciutats amb més quilòmetres senyalitzats per a fer esport a Espanya”.

El candidat de Cs ha incidit en què “a més, s'actuarà en l'accessibilitat amb la construcció d'almenys dos ascensors per a persones amb mobilitat reduïda”. Per a garantir la seguretat s'ha planificat “un centre sanitari per a primers auxilis e la il·luminació adequada”. El projecte de Cs Elx contempla també habilitar en els més de 3 quilòmetres del vessant del riu zones per a l'oci per a les famílies i per al turisme.

Pujar