1 d’abril de 2020 1/4/20

Cs proposa la instal·lació de fanals fotovoltaics en l'enllumenat públic

Cs proposa la instal·lació de fanals fotovoltaics en l'enllumenat públic - (foto 1)

   El portaveu del Grup municipal de Ciutadans (Cs) a Elx, David Caballero, ha presentat una moció per a “la instal·lació de fanals fotovoltaics en l'enllumenat públic del nostre municipi. Continuem apostant de forma contundent per la sostenibilitat i per modernitzar Elx”.

  Caballero ha assenyalat que “Elx compta amb més de 300 dies de sol a l'any, aquesta seria una solució ideal per a cobrir la demanda de moltes pedanies, que a més suposa un gran estalvi per a les arques municipals”.

  Segons el portaveu de Cs, durant els últims mesos s'han reiterat peticions de veïns de les pedanies que han rebut la negativa per part del Tripartit d'instal·lar enllumenat públic en estar en zones disseminades. “Amb aquesta solució, en ser equips autònoms d'il·luminació que inclouen un sistema fotovoltaic complet integrat, compten amb una total autonomia i  no necessiten una línia elèctrica per a alimentar-la, la qual cosa les fa ideals en zones allunyades o sense cobertura de la xarxa elèctrica”, ha indicat Caballero.

  El regidor portaveu de Cs ha informat que els fanals fotovoltaics o solars no necessiten cap mena d'energia auxiliar ni de manteniment, tenen més capacitat de producció, d'emmagatzematge i més lluminositat "i a més de generar energia totalment verda, segons estudis de diversos ajuntaments on ja estan instal·lades, s'estalvien  600 euros en la factura anual per cadascun dels punts de llum”, ha apuntat.

   

  Caballero ha defensat que “una vegada més és Ciutadans qui aposta de forma efectiva i real per la capitalitat verda europea per al nostre municipi, com ja vam fer amb les bonificacions del 50% a l'IBI per a habitatges que instal·laren sistemes d'energia renovable, el 75% i 90% de bonificació a vehicles híbrids i elèctrics o la instal·lació de punts de recàrrega per a aquests vehicles".

  Pujar