24 de novembre de 2020 24/11/20

Més de 200 persones es manifesten a favor de l'oci nocturn i de l'hostaleria d'Elx

Els hostalers i l'oci nocturn d'Elx es manifesten per a demanar solucions
Els hostalers i l'oci nocturn d'Elx es manifesten per a demanar solucions
  • Els dos sectors exigeixen poder tornar a obrir els seus negocis complint totes les restriccions i normatives de seguretat davant el COVID-19

MÉS FOTOS
Més de 200 persones es manifesten a favor de l'oci nocturn i de l'hostaleria d'Elx - (foto 2)
Més de 200 persones es manifesten a favor de l'oci nocturn i de l'hostaleria d'Elx - (foto 3)
Més de 200 persones es manifesten a favor de l'oci nocturn i de l'hostaleria d'Elx - (foto 4)
Més de 200 persones es manifesten a favor de l'oci nocturn i de l'hostaleria d'Elx - (foto 5)

L'hostaleria i l'oci nocturn d'Elx se senten “desemparats” i hui s'han manifestat davant de l'Ajuntament il·licità.

Els més de 200 assistents a la “cacerolada” de hui, directament assenyalen a part de l'equip de govern i a l'alcalde il·licità.

Els representants de tots dos sectors afirmen que “som el sector més castigat per les decisions polítiques, portem més de set mesos tancats a excepció de les tres setmanes que ens van permetre obrir amb totes les seues restriccions d'aforament i horari durant el període estival”.

A més de totes les despeses relatives a complir les noves normes sanitàries en els establiments, expliquen que “s'uneixen tots els impostos que amb un funcionament normal s'han de pagar, però la gran diferència és que estem tancats”.

Marco Antonio Pomares, vicepresident de l'Associació d'Hostaleria d'Elx i representant de l'oci nocturn il·licità, detalla que “la gota que ha satisfet el got del nostre malestar va ser la decisió il·legal presa fa un parell de setmanes, però anteriorment, se'ns ha menystingut en diverses situacions”.

Segons relata, “al principi de la pandèmia ens van prometre que ens donarien ajudes directes d'un milió d'euros al sector hostaler i al comerç; d'aquest milió d'euros sol es reparteix un terç perquè quasi ningú pot optar a elles per incompatibilitat amb altres ajudes, rebaixes en els lloguers per part dels propietaris, etc”.

En la mateixa línia, continua el relat: “Ens prometen realitzar un agost diferent amb nombroses ajudes com ara contractació d'actuacions en directe, música ambiental en terrassa, cort de carrers per a l'ús d'aquestes, etc; tot això, després d'haver-ho proposat ells, ens comuniquen que no esperem res perquè no es poden generar aglomeracions de gent en un punt concret, però no obstant això ells fan ús de la Llotja i l’Escorxador per a realitzar projeccions de pel·lícules i concerts”.

El vicepresident amplia: “Finalment, trauen una mesura il·legal de suport per a pubs sense comptar prèviament amb la nostra opinió; mesura que no beneficia a quasi cap pub d'Elx i queden excloses les discoteques. Tal mesura no és una altra que l'ús de terrasses per a pubs i la prohibició de l'ús interior d'aquest, salve per al servei en barra i l'ús de condícies.

Aquesta solució no beneficia als pubs perquè no disposem de terrasses i, el que la té, no és prou important com per a mantindre tot el pes del negoci”. L'explicació de per què és il·legal aquesta mesura tracta de “la prohibició per part del govern central i de la Conselleria sobre de l'obertura de pubs, discoteques, etc, ja siga interior o exterior del local”.

Segons els hostalers i representants de l'oci nocturn, “aquesta il·legalitat atenta contra la salut pública i està tipificat com a delicte molt greu”.

Els dos sectors afirmen que “si s'hagueren assegut amb nosaltres, com demanem a la regidora d'Obertures una setmana abans que tragueren aquesta ajuda, podríem haver assessorat l'Ajuntament d'Elx amb la mesura que altres municipis han fet dins del marc de la legalitat; no és una altra cosa que passar una inspecció d'un tècnic de l'ajuntament per a veure que complim amb la normativa de cafeteries i optar a aqueixa llicència que es donaria amb caràcter excepcional i temporal mentre dure la pandèmia perquè els pubs i discoteques puguem continuar treballant”.

Els dos sectors han realitzat una estimació sobre unes pèrdues que superen el mig milió d'euros entre tots els locals d'oci nocturn d'Elx des d'agost fins ara.

A més, afirmen tindre a més de 200 persones en situació d’ERTE en aquests moments.

“No som el problema, sinó part de la solució; els nostres locals tenen les mesures d'higiene i seguretat necessàries per a la lluita contra el COVID-19, cosa que hui dia no veiem en festes privades, botellons i altres esdeveniments que es realitzen furtivament per la impossibilitat de realitzar-les en els nostres locals”, expliquen els representants.

El missatge que envien és que “només volem que se'ns escolte i que ens deixen treballar, volem traure als nostres treballadors de l'atur i poder fer que la roda torne a funcionar, donant treball des de cambrers fins a distribuïdors de beguda, productes higiènics, etc”.

Demanen que “puguem optar a les llicències de cafeteria per a poder obrir les nostres portes, que ens donen ajudes, aquesta vegada sí, directes, i que eliminen l'ajuda del servei exclusiu en terrasses per a pubs”.

Llancen un missatge a l'alcalde d'Elx: Prefereix un oci responsable on es compleixen totes les mesures o prefereix un oci descontrolat com el que estem tenint ara?.

Pujar