elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Palmerar d'Elx, premi a la millor destinació ecoturística de la UNESCO

El Palmerar d'Elx, premi a la millor destinació ecoturística de la UNESCO
  • Compleixen amb els principis bàsics de la sostenibilitat reconeguts pels organitzadors com a consum local, respecte per la cultura, estalvi energètic i protecció del patrimoni

TIES Adwards lliura el premi al Palmerar d'Elx com a Millor Lloc Ecològic de la UNESCO. El guardó, disputat entre més de 1500 destinacions i 11 categories s'ha celebrat a la ciutat de Tokat (Turquia) amb una gran representació internacional

The International Ecoturism Society va celebrar dimecres passat 28 de juliol la gala dels Premis Ecoturisme 2021, en la gala del qual s'han donat a conèixer als 11 guanyadors d'aquests premis, en els quals Elx i el seu Palmerar es troben. Aquests guardons pretenen reconèixer, tant destinacions com entitats que aposten per l'Ecoturisme i la Sostenibilitat.

La il·licitana Irene Gonzálvez, CEO de l'empresa yep.travel, ha sigut la propulsora de la presentació del patrimoni il·licità a aquests premis en un afany per donar visibilitat i prestigi a la ciutat i la seua gran extensió de palmeres, així com potenciar Elx com a destinació ecoturística secundant-se en el segell Patrimoni de la UNESCO.

TIES compte en la seua organització amb més de 15.000 membres en actiu en més de 190 països que cerquen descobrir, potenciar i donar visibilitat a l'ecoturisme. Un projecte que potència noves maneres d'entendre la cura per la cultura i la sensibilització de les poblacions locals, fomentant en els turistes la conservació i els béns naturals i culturals.

Elx i el seu palmerar compleix amb els principis bàsics de la sostenibilitat que TIES Adwards ha reconegut: consum local, respecte per la cultura, estalvi energètic i protecció del patrimoni. “Elx mereixia estar en aquests premis. I aquest reconeixement, no sols ajudarà a posar a la ciutat en un lloc important per a tots els que cerquem entorns especials i màgics, sinó que també potenciarà una forma sostenible d'entendre el turisme”, afirma Gonzalvez.

Gonzálvez qui sempre ha apostat per aquesta manera de viatjar i entendre el turisme, vol potenciar totes les possibilitats que tenen els pobles i ciutats més enllà del turisme massiu, “i si puc fer-ho a la meua ciutat, amb més orgull”, afirma. Gonzálvez està immersa en projectes de turisme sostenible, alineats amb els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) optimitzant així l'impacte del turisme en l'ecosistema local que molt prompte seran una realitat.

Pujar