24 d’octubre de 2020 24/10/20

Pablo Ruz (PP): “Sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat”

Pablo Ruz (PP): “Sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat” - (foto 1)
  • Elperiodic.com entrevista al candidat popular a l'alcaldia d'Elx per a conéixer les seues propostes de futur

MÉS FOTOS
Pablo Ruz (PP): “Sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat” - (foto 2)
Pablo Ruz (PP): “Sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat” - (foto 3)
Pablo Ruz (PP): “Sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat” - (foto 4)

Pregunta: Es presenta com a cap de llista del Partit Popular a l'ajuntament d'Elx Amb quin objectiu es presenta? Què li diferencia de la resta dels candidats?

Resposta: Em presente amb l'objectiu de canviar Elx, millorar la meua ciutat i retornar-li l'esperança perduda durant aquests quatre anys del tripartit. Són unes eleccions molt importants on hem de decidir si volem seguir amb altres quatre anys de falta d'interés, de paràlisi, d'incapacitat per a prendre decisions o si volem posar en marxa un projecte d'il·lusió per a Elx i construir la ciutat del futur. Jo he vingut a la política per a servir, per a deixar-me la pell per millorar la ciutat i disposat a treballar, treballar i treballar per a aconseguir-ho. Uns altres veuen la política com el seu mitjà de vida, alguns porten 24 anys vivint d'ella.

P: Quins són els eixos principals de la seua campanya?

R: La principal prioritat és Elx i els il·licitans. Treballarem en aqueixes xicotetes coses que ens ajuden a millorar cada dia i en projectes que marquen el rumb de la ciutat. Amb aquest objectiu portem treballant dos anys, llibreta en mà, recorrent els barris i pedanies d'Elx, en contacte amb els veïns i les seues necessitats. Fruit d'aqueixa proximitat i del treball que hem desenvolupat, hem creat un programa realista i capaç de donar resposta al que Elx necessita. D'aquesta forma, crearem reguardes permanents de neteja, manteniment i seguretat en els barris i pedanies. Posarem en marxa 4.000 places d'aparcament en solars i superfície i plantarem 5.000 arbres d'espècies autòctones per a tindre una ciutat més verda.

Quant a projectes, tindrem un centre sociocultural en Les Clarisses, un auditori municipal en Carrús i la construcció d'un Palau Provincial de Congressos així com la reforma de les avingudes d'Alacant i de la Llibertat. D'altra banda, les pedanies eixiran de l'oblit amb més de 40 mesures per a saldar el greuge d'aquests quatre anys del tripartit.

P: Quin balanç fa d'aquesta legislatura?

R: El millor d'aquesta legislatura és que ja ha acabat. Han sigut quatre anys per a l'oblit i el que volem és passar pàgina com més prompte millor i començar a treballar per a canviar Elx. Han condemnat al centre, falta de neteja, les pedanies han estat en l'oblit, ruïnes en primera línia de platja, el restaurant més emblemàtic abandonat, empreses que han de traslladar-se per falta de sòl industrial, tancament de comerços... No han sigut capaços de prendre decisions, han estat més embullats en les seues disputes i a deixar passar el temps que a posar-se a treballar pel bé de la ciutat i dels il·licitans. L'alcalde ha sigut un desastre a temps complet i les conseqüències les hem pagades tots.

P: En un escenari postelectoral Quines són les línies roges del seu partit a l'hora d'arribar a pactes amb altres formacions?

R: No existeixen línies roges perquè no es tracta de sigles, ni d'esquerres ni dretes. Es tracta d'Elx, de projectes que vagen en sintonia amb el que proposem, d'arribar a acords pel bé de la ciutat i, sobretot, a retornar la il·lusió a la ciutat a base d'esforç, de tenacitat i amb capacitat per a treballar, treballar i treballar.

P: En matèria econòmica Quin és el model de gestió que defensen?

R: Defensem un model que done suport als autònoms i que rebaixe la càrrega fiscal a les empreses per a afavorir la creació de llocs de treball. La creació de sòl de qualitat per a atraure empreses i evitar que marxen és una altra de les nostres propostes així com la posada en marxa d'una Agència de Desenvolupament Local.

D'altra banda, baixarem els impostos municipals perquè els diners, on millor està és en les butxaques dels ciutadans.

P: En matèria educativa estan conformes amb les mesures impulsades o consideren que és necessari un canvi?

R: En absolut, la política municipal ha sigut un desastre i a nivell autonòmic la inversió en infraestructures durant aquesta legislatura ha ascendit a un muntant total de 0 euros i l'única resposta que van donar als il·licitans va ser que havíem tingut “malament pota” tal com va dir la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra. Nosaltres el que proposem és el districte únic i llibertat perquè els pares puguen triar el model, la llengua i el centre.

P: La sanitat és una altra de les grans potes de la campanya electoral quina seria la primera mesura que prendria?

R: Col·laborarem amb la Generalitat Valenciana per a incrementar les infraestructures i serveis que permeten millorar l'atenció sanitària. En aquest sentit, posarem a la disposició de la Generalitat els terrenys per a la construcció dels centres de salut de la zona Altabix-Travalón i Torrellano. A més, reivindicarem a la Generalitat el servei 24 hores d'hemodinàmica així com mantindre la totalitat del servei de SAMUR durant la temporada d'estiu i reforçar els serveis mèdics en els consultoris situats en les pedanies.

P: Des d'elperiodic.com li animem que envie un missatge als veïns d'Elx perquè li recolzen en les urnes el pròxim 26 de maig.

R: Perquè els demanaria que miren al seu al voltant i que reflexionen. Que analitzen si hem progressat en aquests quatre anys o si seguim amb els mateixos problemes. Si estan descontentaments amb el tripartit, nosaltres som la millor opció perquè Elx canvie i puguem construir la ciutat del futur. Jo sóc un enamorat d'Elx i em deixaré la pell per a complir tots els meus compromisos amb la ciutat i retornar la il·lusió i l'esperança a la ciutat. Si em doneu una oportunitat, no us defraudaré.

Pujar