18 de juliol de 2019 18/7/19

L'Ajuntament se suma a la campanya d'Escola Valenciana per a fomentar el nombre de valencianoparlants

La regidora de Promoció Lingüística, Patrícia Macià, ha presentat aquest matí el programa "Voluntariat pel Valencià" impulsat per Escola Valenciana en col·laboració amb l'Ajuntament i amb l'objectiu de fomentar l'ús del valencià en les conversacions.

Juntament amb Macià, han estat en la presentació la directora tècnica del "Voluntariat pel Valencià", Dariana Groza; el representant d'Escola Valenciana, Vicent Font; i la tècnica de l'Ajuntament, Assutzena

Sangüesa, que han animat a participar en aquesta iniciativa tant les persones que desitgen millorar la conversació en valencià com els voluntaris, considerant voluntaris totes aquelles persones valencianoparlants sense que calga que parlen un valencià acadèmic.

Es tracta d'un programa en què ja va participar l'Ajuntament d'Elx durant alguns anys des de 2008 i en el qual ara es torna a implicar.

"Som un equip de govern implicat amb la defensa de la llengua. Per això, ens unim a aquest programa d'Escola Valenciana que té com a objectiu augmentar el nombre de parlants en la nostra llengua", ha explicat Macià, qui ha afegit que "es tracta de posar en contacte una persona valencianoparlant amb una altra que desitja començar a parlar en valencià, és a dir, crear una parella lingüística que quede per a conversar una hora a la setmana durant un mínim de 10 setmanes. Es tracta d'aprendre valencià d'una forma lúdica".

Les inscripcions per a participar en aquest programa es poden formalitzar en elx@voluntariatpelvalencia.org.

A més, aquest programa va acompanyat de tota una sèrie de material per a complementar l'aprenentatge i afavorir la conversació dels participants, que aprendran com usar el valencià en situacions quotidianes.

La coordinadora tècnica del programa, Dariana Groza, ha recordat que aquest programa porta 13 anys funcionant amb l'objectiu de fomentar l'ús del valencià en les conversacions quotidianes.

Vicent Font, per la seua banda, ha explicat que "si bé el valencià ja s'aprén a l'escola des de fa uns anys, encara queda molt a fer en l'ús social, en l'ús del valencià en el carrer. Aquest programa pretén obrir un camí per a fer-ho possible. Volem fer de persones valencianocallants, persones valencianoparlants".