24 d’octubre de 2019 24/10/19

L'Ajuntament llança una campanya per a prevenir els efectes de l'ona de fred

L'Ajuntament llança una campanya per a prevenir els efectes de l'ona de fred - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'Ajuntament llança una campanya per a prevenir els efectes de l'ona de fred - (foto 2)

  L'Ajuntament de Paterna, a través de la regidoria de Sanitat, ha llançat una campanya informativa amb consells dirigits a la ciutadania per a prevenir els efectes de l'ona de fred.

  Tal com ha explicat el regidor de Sanitat, Julio Fernández, "es tracta d'oferir recomanacions útils als veïns i veïnes perquè facen front als dies de *frio que s'esperen, evitant riscos per a la seua salut, especialment en els grups més vulnerables com són els nounats i lactants, persones majors, o persones amb malalties cròniques als quals se'ls aconselles no eixir a l'exterior en cas de fred intens".

  Per a açò, i a través de les xarxes socials i el whatsapp municipal s'ha difós un fullet amb indicacions davant l'ona de fred, i s'ha habilitat un *aparatado en la secció de Sanitat de la web municipal amb informació específica al fenomen meteorològic.

  A més, el regidor Fernández, ha assenyalat que davant qualsevol eventualitat, s'ha de cridar als serveis d'emergències a través del 112 o a la Policia Local en el 092.

  Seguint els consells del Centre de Coordinació d'Emergències, el consistori recomana als seus veïns i veïnes que, en cas de fred intens, es vestisquen amb peces d'abric resistents al vent i la humitat i es protegisquen rostre i cap, evitant l'entrada d'aire extremadament fred en els pulmons.

  A més també s'aconsella controlar els tancaments de finestres i portes en la llar per a evitar que s'escape la calor i extremar la cura amb les estufes de carbó, elèctriques i de gas, mantenint-les allunyades de cortines o teles.

  Finalment, en cas d'agafar el cotxe o realitzar alguna activitat en l'exterior, des de l'Ajuntament es recomana informar-se en la DGT sobre la situació meteorològica i l'estat de les carreteres.

  ocultar
  L'Ajuntament llança una campanya per a prevenir els efectes de l'ona de fred
  Pujar