23 d’octubre de 2020 23/10/20

Bal: “Els jutjats estan tapats perquè ningú ha invertit ni un duro en la Justícia per falta d'interés i perquè no dona vots”

Bal: “Els jutjats estan tapats perquè ningú ha invertit ni un duro en la Justícia per falta d'interés i perquè no dona vots” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Bal: “Els jutjats estan tapats perquè ningú ha invertit ni un duro en la Justícia per falta d'interés i perquè no dona vots” - (foto 2)
  Bal: “Els jutjats estan tapats perquè ningú ha invertit ni un duro en la Justícia per falta d'interés i perquè no dona vots” - (foto 3)

  “Els jutjats estan tapats en tota Espanya perquè durant 40 anys ningú ha invertit ni un duro en Justícia per falta d'interés i perquè no dona vots”. Així s'ha expressat el candidat al Congrés de Ciutadans (Cs) que ocupa el número quatre de les llistes presentades per Madrid, Edmundo Bal, qui ha que conegut hui de primera mà la problemàtica dels professionals de la Justícia la Comunitat Valenciana en una trobada mantinguda a la Ciutat de la Justícia d'Elx, un dels centres més saturats. El seu compromís amb aquest col·lectiu és “enfortir la Justícia realment, amb diners, per a deixar de ser el país que té una de les ràtios més baixes d'Europa de jutges per habitant. Aquesta és l'herència que ens ha deixat els governs de PP i PSOE”.

  Bal ha garantit la defensa de “una dotació suficient per a cobrir els recursos materials i personals necessaris per a una bona Justícia i una inspecció sobre les transferències de competències a les comunitats autònomes per a aconseguir objectius bàsics com la compatibilització dels sistemes de comunicació telemàtica en tot el país i aconseguir de debò que arribem a una situació de paper zero”.

  El candidat per Madrid ha destacat la proposta de Cs per a la derogació de la Llei d'Enjudiciament Criminal en el precepte que 324 es refereix a la limitació de la duració de les instruccions “atés que s'estableixen terminis molt curts, sens dubte insuficients, sobretot en les causes més complexes que solen ser les de corrupció”.

  Ha recordat la defensa que sempre s'ha fet des de Cs per a despolititzar l'elecció dels membres del Consell General del Poder Judicial “perquè quede en mans de jutges i magistrats l'elecció de 12 de les seues 20 membres”, eliminar els aforamientos “perquè els polítics també se sotmeten a la Justícia ordinària” i la desvinculació del Fiscal General de l'Estat del Govern de manera que s'enfortisquen els requisits per a accedir a aquest càrrec “amb noves exigències: 25 anys d'exercici professional, completa independència política i elecció directa pel Parlament”.

  Edmundo Bal ha advocat a més per l'enfortiment dels mitjans del Tribunal Constitucional “per a executar les seues pròpies resolucions i que no es produïsca coses com les que han passat a Catalunya”.

  Pujar