24 d’octubre de 2020 24/10/20

Garicano: “Europa ha de ser molt més ferm amb la Xina, que no competeix en les mateixes condicions”

Garicano: “Europa ha de ser molt més ferm amb la Xina, que no competeix en les mateixes condicions” - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Garicano: “Europa ha de ser molt més ferm amb la Xina, que no competeix en les mateixes condicions” - (foto 2)
  Garicano: “Europa ha de ser molt més ferm amb la Xina, que no competeix en les mateixes condicions” - (foto 3)
  Garicano: “Europa ha de ser molt més ferm amb la Xina, que no competeix en les mateixes condicions” - (foto 4)

  “Europa ha de tindre una posició més agressiva i dir-li a la Xina que o bé juga amb les regles comunes en l'Organització Mundial de Comerç o deixarà d'exportar. Hem d'assegurar una competència molt més lleial des de la Xina”. Aquest és el compromís adquirit hui pel candidat al Parlament Europeu de Ciutadans (Cs), Luis Garicano, durant la seua visita a Elx Parc Empresarial per a conéixer la indústria del calçat.

  El candidat de Cs ha destacat que “enfront d'una posició on Europa no està sent prou ferma, des de Cs defensarem una competència lleial d'acord amb unes normes comunes perquè tots competim en les mateixes condicions”. Ha demanat a més que “no es mire amb escepticisme Europa perquè és des d'allí des d'on tenim la potència suficient per a defensar els nostres interessos”.

  Garicano ha recorregut l'empresa de fabricació de calçat Wonders, on ha pogut comprovar “com la indústria il·licitana s'està adaptant a la competència global mantenint uns estàndards de qualitat altíssims”. Ha detallat que “des d'Europa hem d'assegurar que es respecten els continguts originals, que no es canvien les etiquetes o que no hi haja per a importar calçat de manera il·legal, que a vegades  passa”.

  L'objectiu de la visita ha sigut “conéixer in situ el procés de fabricació i entendre les seues dificultats per a poder ajudar des d'Europa al fet que una indústria tan productiva continue sent líder”. Per a això, s'ha reunit a més amb l'associació Valenciana d'Empresaris del Calçat (AVECAL) que li ha traslladat la seua preocupació per la falta de formació especialitzada per a nous treballadors, el problema del relleu generacional o els nous perfils professionals amb motiu de la digitalització d'un sector que és el tercer en mà d'obra de la Comunitat Valenciana amb 50.000 treballadors.

  Garicano ha estat acompanyat pels candidats al Congrés de Cs, Marta Martín i Juan Ignacio López-Bas, la candidata a les Corts, María Quiles, i el candidat a l'alcaldia d'Elx, Eduardo López-Ontiveros.

  Pujar