elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Enxampades in fraganti a Elx dues dones que cometien robatoris en habitatges per tota Espanya

Enxampades in fraganti a Elx dues dones que cometien robatoris en habitatges per tota Espanya
  • Les detingudes van cometre robatoris amb força en altres ciutats com València, la Corunya, Logronyo i Orense

MÉS FOTOS
Enxampades in fraganti a Elx dues dones que cometien robatoris en habitatges per tota Espanya - (foto 2)

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Elx a dues dones de nacionalitat croata, de 23 i 25 anys d'edat, integrants d'un clan itinerant especialitzat a cometre robatoris en habitatges per tot el territori nacional.

La investigació va tenir el seu inici arran d'una denúncia interposada en la Comissaria Local d'Elx en la qual s'adonava d'un robatori amb força comès en un domicili de la localitat de l'Altet. Segons manifestacions dels veïns, dues dones havien accedit a l'interior de l'immoble i havien forçat el pany de la porta d'una dels habitatges amb la intenció d'entrar a robar i en ser sorpreses van eixir corrent sense poder ser interceptades.

Els agents encarregats de la investigació van recaptar totes les proves possibles sobre els fets, determinant que les autores pertanyien a un clan itinerant de ciutadans de nacionalitat croata dedicat a cometre robatoris amb força per tota la geografia espanyola.

Enxampades in fraganti quan acabaven de cometre un robatori
Continuant amb les indagacions sobre els fets, els investigadors van establir un dispositiu amb l'objectiu de localitzar i detenir als integrants d'aquest clan. En una de les vigilàncies, els agents van realitzar un seguiment a un vehicle des de la localitat de Torrevella fins a Elx, on en una dels carrers el turisme va detenir la seua marxa i van baixar del mateix dues dones que seguidament es van introduir en diversos blocs d'uns edificis.

Els investigadors que les tenien vigilades de prop, van esperar que isqueren dels immobles i tot seguit van accedir a comprovar si algun habitatge presentava símptomes de forçament, localitzant un domicili la porta d'entrada del qual tenia el pany fracturat.

Seguidament van donar l'alt a aquestes dues dones i després d'un escorcoll van localitzar ocultes entre les seues robes diverses eines emprades per a cometre els robatoris, com a plàstics utilitzats per a la relliscada i tornavisos de grans dimensions, així com joies i diners en efectiu.

Després de la seua detenció, els agents van comprovar que ambdues tenien múltiples detencions per robatoris amb força comesos en habitatges situats a les ciutats d'Elx, València, la Corunya, Logronyo i Orense, constatant així tant l'especialitat com la itinerància dels seus integrants.

Les detingudes, una vegada sentides en declaració en dependències policials, van ser posades a la disposició del Jutjat d'Instrucció de Guàrdia de la localitat d'Elx.

La investigació va ser duta a terme per agents del Grup III de Policia Judicial de la Comissaria Local d'Elx juntament amb el Grup de Delinqüència Especialitzada de Policia Judicial de Múrcia i el Grup IV de Policia Judicial de Cartagena.

Els agents continuen realitzant gestions per a determinar la seua participació en altres robatoris comesos, estant pendent la detenció de més persones integrants d'aquest entramat criminal.

Pujar