elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Elx elabora l'arròs amb crosta solidari més gran del món

Elx elabora l'arròs amb crosta solidari més gran del món
  • Reparteixen 1.200 racions d'aquest típic menjar il·licità a persones en situació de vulnerabilitat

  • L'alcalde, Carlos González, la regidora de Festes, Mariola Galiana, l'edil de Drets Socials, Mariano Valera, el president de la gestora, Fernando Jaén, i les Reines i Dames de les festes d'Elx, assisteixen al tradicional talle de l'arròs

MÉS FOTOS
Elx elabora l'arròs amb crosta solidari més gran del món - (foto 2)
Elx elabora l'arròs amb crosta solidari més gran del món - (foto 3)

Com cada any hui ha tingut lloc l'elaboració de l'arròs amb crosta més gran del món, però aquesta vegada amb un propòsit solidari: repartir més d'un miler de racions a centres socials, de menors i geriàtrics d'Elx i d'altres localitats de la província d'Alacant. Aquest plat típic il·licità s'elabora cada 10 d'agost en el Passeig de l'Estació amb motiu de les seues festes patronals. No obstant això, a causa de la pandèmia, la seua preparació s'ha dut a terme en un solar de l'ermita de San Crispín per a evitar aglomeracions.

La iniciativa solidària, que està impulsada per la Federació Gestora de Festejos Populars en col·laboració de la regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Elx, ha comptat amb l'ajuda de DYA per a la distribució de les racions solidàries, que aniran acompanyades d'un refresc i una cervesa sense alcohol. En concret, es destinaran a menjadors socials i entitats benèfiques d'Elx i poblacions del seu entorn.

L'alcalde d'Elx, Carlos González, acompanyat per la regidora de Festes, Mariola Galiana, el regidor de Drets Socials, Mariano Valera, el president de la gestora, Fernando Jaén, i les Reines i Dames de les festes d'Elx, i alguns dels patrocinadors del projecte solidari, han assistit al tradicional talle de l'arròs amb crosta.

El regidor il·licità ha agraït als festers i festeres l'esforç per mantindre viva aquesta tradició popular i ha valorat positivament el toc solidari que enguany té l'arròs amb crosta. “Crec que aquesta acció humanitza la festa i és el reflex que Elx és una ciutat solidària.”, ha assenyalat González, qui ha mostrat la seua satisfacció per ser partícip d'un acte “en el qual es produeix la fusió de la tradició culinària i festera i la profunda vinculació solidària dels il·licitans i il·licitanes”.

Mariola Galiana ha reconegut la gran labor realitzada pels ens festers des de l'inici de la crisi sanitària i ha destacat la bona faena duta a terme des de la regidoria de Festes per a tirar avant una programació adaptada a les noves circumstàncies.

Mentrestant, l'edil de Drets Socials ha agraït a totes aquelles persones que han participat en aquest gest solidari i ha mostrat el seu orgull de comptar amb una ciutat tan generosa i humanitària.

Per part seua, Fernando Jaén ha explicat que per a la preparació de l'arròs s'ha comptat amb la col·laboració de 30 persones i cadascuna d'ella s'ha realitzat una prova PCR per a complir amb els protocols higienicosanitaris enfront del covid. Així mateix, ha indicat que en aquesta ocasió també s'ha sumat a la iniciativa Alacant Gastronòmica amb l'elaboració de més de 500 menús per a diferents punts de la comarca.

Per a donar-li forma a aquest plat tradicional il·licità s'han necessitat més de 85 dotzenes d'ous, 75 quilos de conill i 45 de pollastre, 25 quilos d'embotit, 20 litres d'oli d'oliva, 25 quilos de tomaca triturada, 90 d'arròs, 3 de sal i 200 grams de colorant alimentari (safrà). Tot cuinat en un perol de fang i una costrera de grans dimensions.

Pujar