elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detinguts dos pròfugs de la justícia europea a Elx i Guardamar del Segura

Detinguts dos pròfugs de la justícia europea a Elx i Guardamar del Segura
  • Un d'ells era acusat per delictes econòmics i financers per estafar cinc milions d'euros i la dona per segrestar la força al seu fill menor d'edat d'un centre de menors

Agents de la Policia Nacional han detingut al llarg d'aquesta setmana a dues persones a les quals li constaven en vigor Ordenes Europees de Detenció per a Extradició (OEDE), tractant-se de; un home de 62 anys emesa per autoritats hongareses per delictes econòmics i financers i una dona de 47 anys, reclamada per les autoritats Franceses per un delicte de segrest de menors.

En la primera de les operacions policials les perquisicions es van iniciar a principis del mes de Setembre, quan el grup de fugitius internacionals d'UDYCO Central, alertava al Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la Comissaria de Policia Nacional a Elx, que una persona a qui li constava una OEDE (Ordre Europea de Detenció i Extradició) emesa per autoritats Hongareses pel motiu de Delictes Econòmics i Financers, en haver estafat presumptament prop de 5 milions d'euros pertanyent a hisenda pública Europea, podria estar establida en alguna localitat del litoral alacantí situada entre Torrevella i Santa Pola.

Per aquests motius, els agents adscrits al grup de la UDEV de la Comissaria d'Elx, van organitzar un dispositiu especial orientat a la localització de la possible ubicació del fugitiu, que va concloure amb la seua localització i efectiva detenció en la localitat de Guardamar (Alacant).

Una altra detinguda per OEDE, una dona reclamada per autoritats franceses per segrest de menors

Pocs dies després, el mateix Grup policial, va rebre a través de l'Oficina SIRENE, l'activació del protocol de cerca, detenció i personació sobre una dona a qui li constava en vigor una Ordre Europea de Detenció i Extradició emesa per part de les autoritats gal·les pel presumpte segrest d'un menor d'edat.

La dona reclamada, segons consta en l'informe de reclamació, presumptament havia sostret al seu fill menor d'edat a la força quan aquest es trobava internat en un centre de menors de la localitat de Perpignan (França), escapolint-se seguidament a Espanya amb el menor.

El Grup de la UDEV de la Comissaria Local d'Elx, després de múltiples indagacions i gestions sobre el parador possible d'aquesta persona, en un nou dispositiu establit a aquest efecte entorn de l'escapolida, va donar com a fruit la seua localització a la província d'Alacant, després del que va ser immediatament arrestada. Trobant-se el menor en perfecte estat, ingressat en un Centre de recepció i acolliment de menors de la província d'Alacant.

Els detinguts van ser posats a la disposició dels Jutjats Centrals d'Instrucció de l'Audiència Nacional que seran els encarregats de tramitar les esmentada Ordenes Europees de Detenció.

Pujar