elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Detingut a Elx un pròfug de la justícia austríaca per tràfic de drogues

Detingut a Elx un pròfug de la justícia austríaca per tràfic de drogues
  • Després d'una persecució de carrer, la Policia Nacional va aconseguir interceptar a l'escapolit i detindre-ho

Agents de la Policia Nacional han detingut en la localitat d'Elx (Alacant) a un home al qual li constava una OEDE (Ordre Europea de Detenció per a Extradició) per les autoritats austríaques relacionats amb delicte de tràfic de drogues, concretament per la distribució de cocaïna i marihuana.

En aquests mesos d'estiu, principalment el mes d'agost és per excel·lència el període vacacional on s'incrementa notablement la mobilitat i desplaçaments de la ciutadania a zones costaneres o altres destinacions triades per a gaudi de les seues vacances.

Per aquests fets i per a mantindre la prevenció de la delinqüència i preservar la seguretat de les persones, la Comissaria de Policia Nacional d'Elx ha augmentat la presència policial d'agents uniformats als carrers i ha incrementant considerablement els controls policials que s'estan exercint en diferents punts de la demarcació.

En un dels citats punts de control, agents al G.O.R (Grup Operatiu de Resposta) que pertany a la Brigada de seguretat ciutadana de la Comissaria d'Elx, van procedir a donar l'alt a un vehicle conduït per un home. Aquesta persona en adonar-se de la presència policial va mantindre una actitud nerviosa, per la qual cosa els agents van indicar al conductor que avançara i introduïra el seu vehicle en una zona de seguretat establida per a realitzar les comprovacions corresponents.

A través de la base de dades policials els agents van esbrinar que a aquesta persona li constava una ordre europea de detenció i extradició proposada per les autoritats austríaques motivades per tràfic de drogues. En veure's descobert es va enfrontar als agents amb gran violència per a escapar del control policial i evitar ser detingut.

Als pocs minuts, després d'una persecució pels carrers de la ciutat, els agents van aconseguir interceptar a aquesta persona i detindre-la. Les maniobres emprades pels agents van aconseguir una detenció sense ferits per cap de les dues parts malgrat la gran resistència i agressiva resposta del pròfug.

El detingut de 38 anys, de nacionalitat sèrbia, acusat d'un presumpte delicte de tràfic de drogues va ser posat a la disposició del Jutjat Central d'Instrucció de l'Audiència Nacional de Madrid.

Pujar