elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Desarticulada una banda itinerant que robava en habitatges d'Alacant i Múrcia

Desarticulada una banda itinerant que robava en habitatges d'Alacant i Múrcia
  • La Policia Nacional va aconseguir detindre als quatre integrants mentre intentaven perpetrar un dels robatoris

MÉS FOTOS
Desarticulada una banda itinerant que robava en habitatges d'Alacant i Múrcia - (foto 2)

Agents de la Policia Nacional de la Comissaria Local d'Elx i de la Prefectura Superior de Múrcia, en un operatiu conjunt han detingut a quatre homes, d'edats compreses entre 37 i 59 anys, tots ells de nacionalitat Georgiana, pertanyents a un grup criminal especialitzat suposadament en robatoris en habitatge.

L'operatiu va ser iniciat mesos arrere, coordinat entre els grups de Policia Judicial d'Elx i Múrcia, els qui van centrar la investigació sobre diverses persones d'origen Georgià que podrien estar duent a terme activitats delictives, concretament robatoris amb força en habitatges habitats.

Després de mesos de gestions i vigilàncies discretes realitzades sobre els investigats els agents van haver d'emprar-se a fons per a no ser descoberts ja que aquest grup prenia grans mesures de seguretat en tots els seus moviments, amb l'objectiu de detectar la presència policial. Amb aquestes observacions, es van identificar a quatre persones els qui realitzaven diferents funcions dins de l'organització, des de vigilàncies de l'entorn, passant a funcions de marcació de portes i especialistes a fracturar-les per a accedir als habitatges.

El "modus operandi" utilitzat, marcar els habitatges amb xicotets cimbells ocults a les portes

Aquestes persones es traslladaven als barris on volien efectuar l'il·lícit penal, minuciosament estudiaven la zona, marcaven les portes d'entrada dels habitatges, utilitzant xicotets fragments de plàstics transparents, que a simple vista no es visualitzaven i passaven desapercebuts.

Al pas dels dies, novament aquest grup es traslladava al lloc dels immobles prèviament marcats, per a comprovar els cimbells establits, si aquests es trobaven intactes, era senyal que els habitatges estaven buits i que els seus habitants no havien accedit als seus domicilis, molt probablement per trobar-se gaudint de les seues vacances. Amb tota la informació recaptada, tornarien el dia assenyalat per a cometre el robatori en l'habitatge triat.

En vista que els sospitosos podrien estar operant en llocs de major incidència delictiva es dissenye un dispositiu de prevenció i vigilància en aquells edificis que la policia esperava que imminentment pogueren actuar sobre els habitatges marcats.

Efectivament, en fosquejar, els quatre homes a bord de dos vehicles, es van traslladar des de la localitat de Torrevieja (Alacant) cap a la ciutat d'Elx, lloc triat on es trobaven els habitatges marcats. Després d'adoptar les seues corresponents mesures de seguretat, sobre les 2 de la matinada, van accedir a l'interior de diversos immobles, utilitzant tècniques especialitzades en el maneig d'espanyaportes i altres eines utilitzades per a forçar barrets forts o panys de portes.

L'operatiu va culminar amb l'arrest de tot el grup criminal, quan aquestes persones van ser sorpreses in fraganti, en pretendre abandonar un dels immobles on havien perpetrat el seu planificat robatori gràcies a la resposta ràpida i eficaç dels agents que van participar en ell.

Als detinguts li van ser intervingudes motxilles que contenien diverses eines que utilitzaven suposadament per a l'obertura dels panys dels domicilis i també li van ser intervinguts objectes i diners que suposadament acabaven de sostraure (diners, joies, rellotges, etc).

Tots els arrestats van ser posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de Guàrdia d'Elx, decretant el seu immediat ingrés a la presó.

Recomanacions de seguretat davant aquesta modalitat delictiva

La investigació continua oberta, els encarregats del cas continuen recopilant informació, per a esbrinar si aquestes persones pogueren estar implicades en més robatoris ocorreguts en dates anteriors, ja que molts habitatges no s'adonen del robatori fins al moment d'anar a buscar les joies o altres objectes de valor del lloc on les tingueren guardades i adonant-se de la seua falta.

Des de la Policia Nacional es recorda alertar a través del 091 qualsevol sospita sobre persones desconegudes rondant en els interiors dels edificis i la necessitat de comprovar periòdicament en panys i portes qualsevol marca que poguera indicar un assenyalament d'aquesta. D'igual manera, evitar deixar mostres que ens absentarem un temps prolongat dels nostres habitatges i donar-nos suport en veïns o persones de confiança per a revisar l'habitatge, buidar les bústies i assegurar-se de deixar ben tancades portes i finestres.

Pujar