23 de gener de 2021 23/1/21

El coronavirus segueix la seua ràpida expansió a Elx i suma un nou brot laboral

El coronavirus segueix la seua ràpida expansió a Elx i suma un nou brot laboral - (foto 1)
  • Amb aquest ja són tres brots i la localitat ha confirmat ja un centenar de positius en tan sols uns dies

Preocupa la crisi sanitària que viu Elx amb l'expansió del coronavirus. La localitat alacantina concentra la major part de nous contagis i suma un nou brot aquest divendres. Es tracta d'un brot laboral i Sanitat ha confirmat que hi ha quatre persones contagiades.

Amb aquest nou brot són ja un centenar les persones que s'han contagiat en les últimes dues setmanes, la qual cosa suposa el 10% del total de casos registrats en la Comunitat Valenciana. De fet, l'alcalde de la localitat reconeix que les dades són preocupants: “Però el que és realment preocupant és la tendència” reconeixia l'alcalde, Carlos González, en una roda de premsa aquest dimecres.

“El creixement s'ha accelerat en els últims dies, i això revela una relaxació. Hem baixat la guàrdia enfront del virus” lamentava. La consellera de Sanitat, Ana Barceló, també reconeixia aquest dimarts la situació complicada que viu la localitat i anunciava un reforç de la campanya de prevenció, amb missatges per a apel·lar a la responsabilitat ciutadana.

Malgrat això, l'Ajuntament descarta prendre noves mesures de seguretat i delega a les autoritats autonòmiques qualsevol decisió dràstica que s'haja de prendre. “No podem seguir així”. “Estem en una situació d'agreujament real de la pandèmia a la nostra ciutat” reconeix González.

Aquest brot el coneixem el mateix dia en què la Comunitat Valenciana ha registrat 85 nous casos de coronavirus i nous brots a Elda, Elx, Altea, Moncofa, València, Vallada, Benigànim i Benaguasil. Són huit brots als quals cal sumar l'expansió de dos brots anteriors a la ciutat de València.

D'ells, el que afecta dues discoteques ha augmentat en onze nous casos pel que el total d'afectats ascendeix fins als 38. En total, s'han realitzat 414 PCR als qui van visitar Mya i Umbracle la setmana passada.

Així mateix, el brot resultat de 5 brots familiars i 1 d'origen social que es va determinar que tenien el seu origen comú en un únic àmbit social i, per tant, és un únic brot de caràcter social, suma ja 54 casos positius i 4 d'ells estan hospitalitzats.

Pujar