14 d’agost de 2020 14/8/20

El cantants Andreu Valor i Eva Olivencia porten els seus projectes a Elx amb el circuit Sonora

El cantants Andreu Valor i Eva Olivencia porten els seus projectes a Elx amb el circuit Sonora - (foto 1)
  • El cantautor contestà acaba d’editar el disc Insurrecte

  • La vocalista interpretarà temes de jazz, amb reminiscències llatines i brasileres

MÉS FOTOS
El cantants Andreu Valor i Eva Olivencia porten els seus projectes a Elx amb el circuit Sonora - (foto 2)
El cantants Andreu Valor i Eva Olivencia porten els seus projectes a Elx amb el circuit Sonora - (foto 3)

La primera edició del circuit musical Sonora arribarà el pròxim divendres 28 de febrer a Elx. En aquesta ocasió, la iniciativa de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) oferirà l’oportunitat de gaudir amb els espectacles dels cantants Andreu Valor i Eva Olivencia. Tots dos actuaran a La Llotja de la capital del Baix Vinalopó a partir de les 21:00 hores amb entrada gratuïta fins a completar l’aforament.

El compositor, cantant i guitarrista Andreu Valor és un dels artistes més prolífics i actius de l’escena musical valenciana. Des del seu debut, l’àlbum En les nostres mans (Mésdemil, 2010), el músic de Cocentaina ha oferit més de 800 concerts i ha signat altres set discos. L’últim porta per títol Insurrecte, on investiga en formats que li eren aliens fins al moment sense perdre l’essència intimista, personal, pròxima i honesta que defineixen la seua trajectòria. Així mateix, s’apropa a noves sonoritats i textures que actualitzen les propostes a les quals ens tenia acostumats.

Andreu Valor va ser nominat en la categoria de millor disc de cançó d’autor per Poemitza’t en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. En eixe treball, el cantautor va musicar els versos de quinze plomes del domini lingüístic català. Noms referencials -Simona Gay, Miguel Hernández, Maria Mercè Marçal, Ovidi Montllor i Pere Quart- i d’altres encara en actiu -Alba Àlvarez, Antoni Canu, Maria Teresa Ferrer, Marga Gonzàlez i Marc Granell- van prestar les seues paraules per a provocar sensacions i reflexions.

D’altra banda, Eva Olivencia és una cantautora amb influències del jazz que va ser nominada com a artista revelació en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. La vocalista compta amb una àmplia formació musical gràcies al seu pas pel Conservatori de Dénia, les aules de la Sedajazz o de l'Escola de Música Creativa de Madrid. Després de tocar el clarinet, la guitarra i el llaüt, es va estrenar com a cantant en 1993 amb l'orquestra La Pirata. Posteriorment, va participar en altres formacions com Eva Quintet, Marina Big Band, Orquestra Titanic i va col·laborar en projectes de Lluís el Sifoner, Dolç Tab Jazz i Rondalla Daniya.

Actualment, la vocalista presenta el seu primer treball, Diferente. En el repertori es fusionen ritmes del jazz llatí, el bolero i la música brasilera, entre d’altres influències. La cantant compta amb el conjunt Túmbate Jazz, format per Josep Pastor (piano), Germán Olivencia (bateria), Carlos Llidó (congues i percussió) i Carles Carbonell (baix). La banda es va crear en 1998 i tots els seus components, amb coneixements de música clàssica i moderna, tenen una llarga trajectòria durant la qual han treballat amb diferents formacions musicals. Així mateix, tots ells han participat en diversos projectes discogràfics jazzístics, com a solistes o acompanyants.

El circuit Sonora

El circuit Sonora és una iniciativa de l’IVC que té com a objectiu crear una plataforma estable i regular perquè els intèrprets valencians puguen mostrar els seus treballs en sales públiques i privades. D’aquesta manera, grups i solistes tenen la possibilitat d’actuar en diferents punts del territori fora de la temporada estival.

Els concerts es van encetar el passat 10 de maig a Vilafranca amb Els Jóvens, guardonats pel millor disc, grup revelació i millor cançó en els I Premis Carles Santos de la Música Valenciana. En aquesta primera edició, el circuit Sonora ja ha visitat les localitats de Gandia, Altea, Castelló, l’Alcúdia, el Port de Sagunt, Morella, Villena, Benicarló, La Pobla de Vallbona, Pedreguer, Requena, Alacant, Silla i Aielo de Malferit amb els directes de Novembre Elèctric, PAVVLA, Fru Katinka, Dani Miquel, Pau Alabajos amb la Banda Municipal de Castelló, Feliu Ventura, Carles Pastor, Clara Andrés amb Júlia, Frida, JazzWoman, Prozak Soup, Rascanya, Jonatan Penalba, Sedajazz Big Band, Òscar Briz, Vera Green, Johnny B. Zero, June’s Kaleidoscope, Santero y Los Muchachos, Junior Mackenzie, Pep Gimeno “Botifarra”, Carles Dénia, la Borriana Big Band, Canta Canalla i Trobadorets.

Pujar