7 d’agost de 2020 7/8/20

Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari

Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari - (foto 1)
  • Francisco no oblidarà mai el seu aniversari malgrat no poder eixir al carrer

MÉS FOTOS
Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari - (foto 2)
Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari - (foto 3)
Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari - (foto 4)
Així ha celebrat el veí més longeu d'Elx el seu 106 aniversari - (foto 5)

Francisco Gadea, l'home més longeu d'Elx, va rebre ahir a la vesprada en el seu domicili, de la pedania El Altet, la felicitació de l'alcalde de la ciutat, Carlos González, en complir els 106 anys d'edat. Malgrat romandre confinat a la seua casa i no poder eixir al carrer, a causa de l'estat d'alarma ocasionat per la pandèmia del *coronavirus, part de la seua família, que viu en el mateix carrer, li va acompanyar durant el reconeixement.

Un homenatge que va comptar amb la visita del personal de DYA , qui li va fer lliurament de la carta de felicitació del regidor il·licità, en la qual assenyala: “Per a tots és un gran orgull tindre entre nosaltres a una persona com vosté, amb una llarga experiència que compartir i una vida com a referent per a tota la comunitat”.

Francisco va nàixer a Elx el 22 d'abril de 1914 i amb més d'un segle de vida, gaudeix de bona salut i continua somrient malgrat haver viscut un dels esdeveniments que van marcar la història d'Espanya, la Guerra Civil. Durant aquesta època va passar el conflicte bèl·lic a Madrid i Girona. També va estar en un camp de concentració a França. Temps després amb gran esforç i treball ha aconseguit traure a la seua família avance. Va treballar tota la seua vida com a obrera, fins i tot va arribar a ser mestre d'obres de l'hotel Arenals del Sol. Té una filla, María Gadea, tres néts i quatre besnéts.

Sense cap dubte la seua història està marcada per la superació ja que va sobreviure a la grip espanyola, i hui dia és testimoni de la gran emergència sanitària del país ocasionada per la pandèmia de la Covid-19. Segons va assenyalar Francisco el secret de la seua bona salut està a “ treballar molt i menjar poc”. Concretament a les 20.00 hores, com a xicotet homenatge, tot el veïnat es va bolcar aplaudint a Francisco des dels seus balcons, respectant en tot moment les mesures de protecció recomanades per les autoritats sanitàries. A més, tant familiars com coneguts van cantar al so del vell èxit de Duo Dinàmic ,“Resistiré”, en senyal de felicitació a l'il·licità.

Pujar