26 de setembre de 2020 26/9/20

La Seu Universitària d'Elda ha inaugurat aquest matí el Curs d'Estiu de la UA Reptes, Oportunitats i Perills de l'Ús de TIC a l'Aula

La Seu Universitària d'Elda ha inaugurat aquest matí el Curs d'Estiu de la UA Reptes, Oportunitats i Perills de l'Ús de TIC a l'Aula - (foto 1)
  • Com detectar notícies falses, l’ús i abús de mòbils, els perills de les xarxes socials i el potencial de les TIC com a eina docent, seran els temes principals d’aquest curs d’estiu de la UA

MÉS FOTOS
La Seu Universitària d'Elda ha inaugurat aquest matí el Curs d'Estiu de la UA Reptes, Oportunitats i Perills de l'Ús de TIC a l'Aula - (foto 2)

Els col·lectius implicats en l’educació de xiquets i adolescents necessiten eines per a fer un millor ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) dins i fora de l’aula. Amb aquest objectiu la Seu Universitària d’Elda de la UA imparteix, a partir de demà dimecres 10 de juliol a les 10 hores, el curs d’estiu «Reptes, Oportunitats i Perills de l’Ús de TIC a l’Aula», al Museu del Calçat de la localitat. José Carlos Ferrándiz, agent delegat de Participació Ciutadana en la Comissaria d’Elda-Petrer, impartirà la conferència inaugural «Seguridad en internet. Prevención, responsabilidad y consecuencias jurídicas de los actos en redes».

Dirigit per la professora de la UA Rosario Navalón i coordinat per Antoni Francés del Cefire, aquest curs tractarà el potencial positiu de l’ús del mòbil i de les TIC com una eina docent, un ús que facilita l’accés a la informació, el treball actiu i col·laboratiu, com en el cas de la Wikipedia. Però també amaga diverses àrees de risc com la difusió de notícies i informacions falses (fake news), el mal ús i abús dels dispositius mòbils dins i fora de l’aula, o els possibles perills que amaguen les xarxes socials, especialment sensibles per a persones en edat escolar, i que poden arribar a constituir conductes delictives, que s’han de preveure d’una manera primerenca.

Per a tractar aquestes qüestions, el programa, que es prolongarà durant dues jornades, dimecres 10 i dijous 11, tractarà temes com «La wiki como recurso docente»; «Móviles y videojuegos: oportunidad o riesgo»; «Estrategias dramáticas para mejorar el uso del móvil en la adolescencia»; «Cómo verificar noticias en internet y redes sociales», o «Sobrevivir a las fake news».

Pujar