Castellano

Els pensionistes d'Elda i Petrer alcen la veu i es manifesten contra els “abusos bancaris”

Els pensionistes d'Elda i Petrer alcen la veu i es manifesten contra els “abusos bancaris”
  • La concentració tindrà lloc el dijous 25 de març a les 19.00 hores en la Plaça Paco López Pina de Petrer

El col·lectiu pensionista d'Elda i Petrer ha decidit alçar la veu i manifestar-se dijous que ve per a protestar contra les comissions i el que consideren com a “abusos bancaris”.

La concentració tindrà lloc el dijous 25 de març a les 19.00 hores en la Plaça Paco López Pina de Petrer, en la zona Ximeneres.

Aquest mateix matí en la roda de premsa realitzada a l'Ajuntament de Petrer, els representants de COESPE de Petrer i d'Elda, Ventura Francés i Marina Cerdán, juntament amb el regidor Rafa Masiá, han abordat l'assumpte de la protesta.

Els pensionistes consideren que "les minses pujades de les pensions 0,9 i el 1,8% a les no contributives, tenen un recorregut molt curt i insuficient sent anul·lat entre altres raons, per l'augment de les comissions bancàries i les pujades dels diferents serveis de manera unilateral, que presten les entitats financeres a la ciutadania, anul·lant de manera immediata aqueixa xicoteta pujada i la capacitat adquisitiva de les i els pensionistes i de manera determinant en el cas de les pensions no contributives”.

Malgrat la petició que COESPE va realitzar al Govern estatal que la banca anul·lara les comissions als pensionistes, aquesta realitat acompanyada de la desaparició dels serveis bancaris, de la banca personal i presencial, el tancament d'entitats i sucursals i la condemna a l'ús de caixers a persones l'edat i la formació de les quals no li ho permet i en cas d'usar la finestreta els cobren una miqueta, està produint una situació d'empobriment i indefensió important per al nostre col·lectiu i la ciutadania en general.

Des del col·lectiu de pensionistes d'Elda i Petrer mantenen que “les accions als carrers en defensa del Sistema Públic de Pensions, amb els dilluns al sol i les accions durant tots els dies de la setmana en diferents localitats, en campanyes estatals al costat de la resta d'organitzacions de pensionistes de l'estat, i amb la resta dels col·lectius i marees en defensa de sanitat la dependència, els serveis socials públics, en defensa de l'estat de dret i les llibertats, així com el dret a l'habitatge, impulsant accions i mobilitzacions amb el feminisme i les i els treballadors i altres sectors de la societat ".

La formació política d'Esquerra Unida de Petrer ja va advertir el mes de setembre passat de 2020 la seua “disconformitat amb les fusions i adquisicions bancàries de les caixes d'estalvis sanejades amb diners públics”, a més advertien que “això ens portaria a suportar pràctiques monopolístiques que derivarien en abusos de les comissions bancàries i en la imposició de condicions lleonines als clients de la banca”.

Per aquest motiu Esquerra Unida se suma a aquesta repulsa i serà present en la concentració del dijous donant suport als pensionistes.

Pujar