Castellano

Els alcaldes d'Elda i Petrer, preocupats per les celebracions nadalenques

Els alcaldes d'Elda i Petrer, preocupats per les celebracions nadalenques
  • El desconfinament és "una xicoteta victòria" però existeix temor per les aglomeracions d'aquests dies

La nova normalitat ha arribat de nou als municipis d'Elda i Petrer.

Les dues localitats alçaran el tancament perimetral que patien des de fa un mes a partir del dissabte a les 00.00 hores, tal com ha confirmat el President de Generalitat Valenciana, Ximo Puig.

Va ser el passat 7 de novembre quan el President Puig va anunciar el tancament dels dos municipis per l'alta incidència del Coronavirus i la ràpida propagació entre els ciutadans, algo que ha sorgit efecte i han aconseguit disminuir la taxa de contagis fins a poder recuperar, en una certa manera, la normalitat que existeix des del desconfinament.

El principal motiu d'alçar una de les restriccions més estrictes del territori valencià ha arribat després de detectar la baixada en un 40% de la incidència acumulada del COVID-19 tant a Elda com a Petrer.

L'alcalde d'Elda, Rubén Alfaro, ha assenyalat que “la fi del confinament no és la fi de la pandèmia i tampoc és la fi de moltes de les mesures que hem mantingut tots els ciutadans i ciutadanes en un exemple social i de convivència per a fer front a l'ascens dels contagis que teníem fa un mes”.

El primer edil eldense ha detallat que L'alcalde d'Elda ha manifestat que “el que ens traslladen des de la Conselleria de Sanitat és que tenim per davant un camí complex. El primer obstacle és el Pont de la Immaculada i més amb l'alçament del confinament. Volem demanar als veïns i veïnes d'Elda i de Petrer molta prudència perquè quedaran uns 21 dies per a celebrar la Nit de Nadal i les fites perilloses del virus es manifesten quinze dies després, com va ocórrer amb el pont d'octubre”.

Per l'altra part afectada, l'alcaldessa de Petrer, Irene Navarro, insisteix en el missatge de “responsabilitat i no baixar la guàrdia” malgrat l'alçament del tancament perimetral dels municipis. L'alcaldessa també ha indicat que el tancament perimetral ha posat de manifest que “Petrer és el cor comercial del Vinalopó i són molts els comerços i superfícies comercials que ho han passat malament durant aquest temps, per la qual cosa he parlat amb tots ells i sóc conscient de les dificultats, però iniciem un temps nou per a fer compres de manera responsable i segura”.

Tots dos alcaldes i màxims representants d'Elda i Petrer han coincidit en la importància de reactivar el comerç local durant la campanya de Nadal, a mantindre les mesures de seguretat per a no tornar a patir un tancament perimetral i mantindre la calma, i han fet públic l'agraïment a tots els ciutadans per la seua bona conducta durant el mes passat.

Pujar